Nachtschrijver

30 oktober 2016
jan fabre
Op 3 november gaat ‘Nachtschrijver’ in première in het Troubleyn/Laboratorium. Gene Bervoets, Tiny Bertels en Clara Cleymans wekken het universum van Jan Fabre tot leven en brengen zijn teksten op de planken.

De voorstelling geeft inkijk in Fabres Nachtboeken en (theater)teksten. Net als zijn tekeningen weerspiegelen de teksten zijn intieme belevingswereld, zijn terugkerende verlangens, ideeën en obsessies. Fabre schrijft in nachtelijke uren van stilte en eenzaamheid, in een hoogsteigen, oorspronkelijke taal.

 

De verbeelding van Jan Fabre stopt nooit, ze houdt hem wakker. Hij verzamelt zijn geschiedenis en schrijft het scenario van zijn toekomst. Hij denkt, bedenkt, ontdekt, bekent en betekent.

 

Jan Fabre regisseert en neemt de scenografie van 'Nachtschrijver' voor zijn rekening. Stef Kamil Carlens componeert. 

De voorstelling gaat in Fabres eigen nest in première : het Troubleyn/Laboratorium, een inspirerende plek waar hij kantoor houdt, repeteert, en waar een 70-tal hedendaagse kunstenaars ook een werk hebben gecreëerd, speciaal voor het gebouw. Alleen al daarom dus de moeite waard! Gene Bervoets licht alvast een tip van de sluier in de bar. Hij kent Fabre al van voor hij bekend was.

 

Luister hier naar het gesprek en de teksten die Gene brengt.

Radio 1 Select