'NAH, Niet Aangeboren Hersenaandoening'

6 september 2021
© NTR Podcastprijs (soundcloud)
'Zandman' opent het seizoen met de kersverse winnaar van de NTR Podcastprijs 2021, die gisteren uitgereikt werd. De gelukkige was podcastmaker en verpleegkundige Feline Franceus.

In de podcast 'NAH, Niet Aangeboren Hersenaandoening' duikt Feline Franceus in het verhaal van Christiane. Het leven van Christiane veranderde ingrijpend na een ongelukkige val tijdens een vakantie in Portugal. Een hersenaandoening sluipt haar leven binnen en zal dat voor altijd blijven bepalen. Haar familie doet er alles aan om Christiane te laten herstellen. Maar wil ze dit nog wel?

De NTR Podcastprijs is dé aanmoedigingsprijs voor jonge makers uit Nederland en België. De Jury verkoos dit jaar de podcast 'NAH, Niet Aangeboren Hersenaandoening' unaniem als winnaar. In het juryrapport staat te lezen: "De jury is erg te speken over de wijze waarop de maakster haar verhaal heeft opgebouwd en op deze manier een bijzondere gelaagdheid in het verhaal heeft weten aan te brengen. Zonder dat de luisteraar een dwingend antwoord krijgt opgedrongen."

Bron: ntr.nl

Deze aflevering van 'Zandman' hoor je op maandag 9 september, tussen 22 en 23 uur. 

Beluister deze aflevering van 'Zandman' via Select .

Lees ook: