Nederlandse lof voor Radio1-podcast ‘Drie Dagen’

21 oktober 2020
© Radio 1
‘Drie Dagen’, de podcast waarin Ward Bogaert en Philip Heymans drie dagen luisteren naar Elvire die euthanasie wil wegens ondraaglijk psychisch lijden, heeft een Gouden Ster gekregen in VINK, het podcastmagazine van Avro/Tros.

VINK is een wekelijks magazine van Avro/Tros, waarin Radio1-presentator Mischa Blok, radiorecensent Vincent Bijlo en Stan Putman (journalist bij De Volkskrant) telkens vier Nederlandse podcasts fileren en sterren geven. ‘Drie Dagen’ kreeg twee keer het maximum van vijf sterren en een keer vier en een halve ster. Op het einde kregen Ward en Philip ook nog de Gouden Ster voor beste Nederlandse podcast van de afgelopen week.

Mischa Blok roemde de integriteit waarmee de makers te werk gingen: “Ik wist meteen dat ik alle afleveringen na elkaar zou gaan beluisteren. Zo meegezogen was ik in het verhaal.” Stan Putman had het over “een zware, maar heel indrukwekkende documentaire” en Vincent Bijlo noemde ‘Drie Dagen’ “een monument”

Nog meer lof uit Nederland

De podcast valt ook bij andere Nederlanders in de smaak. Pieter Klok, hoofdredacteur van De Volkskrant, recenseerde 'Drie Dagen' gisteren in Miss Podcast op NPO Radio1. "Ik zou deze podcast zeker aanraden aan collega's, omdat hij heel wat interessante journalistieke dilemma's opwerpt."

Beluister de podcast hieronder, via de Radio1-app of via je favoriete podcastkanalen:

Lijst van artikels

Lees ook: