"Nee, ik heb mijn manuscript nog altijd niet terug"

3 december 2015
Jo De Poorter is een BV. En hij gaat zorgvuldig om met de informatie die hij vrijgeeft over zijn persoonlijke leven. Maar toch is hij nog verrast dat sommige dingen je kunnen blijven achtervolgen. Zoals die keer dat hij openhartig was over een verloren manuscript.

Hij moest terugdenken aan zijn manuscript toen hij Kate Winslet in de Graham Norton Show zag. Daar vertelde ze een persoonlijke anekdote, namelijk dat ze niet meer op trampolines springt, omdat ze dan last heeft van incontinentie.

"I can't jump on trampolines, I wet myself." zei Kate Winslet.

Jo is bang dat zo'n uitspraak telkens opnieuw naar boven kan komen.

 

Zijn eigen verhaal mag dan minder gênant zijn, het is er toch ééntje dat hem blijft achtervolgen. Hij verloor het manuscript van zijn boek op de trein. Hij zette toen een oproep op Facebook om het terug te vinden. De reacties die volgden had hij niet voorzien.

"Het was weliswaar komkommertijd, maar de aandacht die ik toen kreeg van de pers en de mensen op straat was hallucinant.", zegt Jo. Hij haalde er zelfs de buitenlandse pers mee.

"En nee, ik heb het manuscript nooit teruggevonden.", aldus Jo DePoorter. "En ik moest opnieuw beginnen, want ik had geen back-up."

 

Boek is terugvonden. In mijn hoofd. En na hard werken. Vanaf volgende week in de winkel.

Posted by Jo De Poorter on Friday, 9 October 2015

 

Het verbaast hem hoe lang zoiets kleins kan blijven leven, want hij wordt er soms nog over aangesproken. Wat bij hem doet besluiten dat je maar best voorzichtig bent met wat je prijsgeeft, want het kan je blijven achtervolgen.

Radio 1 Select