Nicolas Lombaerts (34): "Heb me al neergelegd bij mijn vervroegd pensioen"

31 augustus 2019
Nicolas Lombaerts (© Belga - Virginie Lefour)
Het blijft verdacht stil rond de persoon van Nicolas Lombaerts, vlak voor het sluiten van de transfermarkt. Voor de 34-jarige verdediger is er geen plaats meer in de A-kern van KV Oostende. "Ik heb nog zin in een nieuw avontuur, maar ik ben op een leeftijd gekomen dat er niet veel meer clubs komen aankloppen", zo zei hij in het programma 'Globetrotters'.

Nu Anderlecht achterin een probleem heeft met het uitvallen van Vincent Kompany, werd de vraag aan Lombaerts gesteld of hij nu geen telefoontje van Marc Coucke verwacht. "Ik denk dat Coucke de laatste zal zijn om mij te bellen", zegt de verdediger duidelijk. "Onze geschiedenis bij KVO is niet goed afgelopen. Sinds zijn exit is alles er veranderd. Bij Oostende krabt iedereen zich nog altijd in de haren."

Het vertrek van Coucke heeft zware gevolgen gehad voor de sportieve carrière van Lombaerts bij Oostende. Om "sportieve redenen" werd hij naar de B-kern verwezen. "De huidige financiële situatie van de club laat het niet meer toe grote contracten af te sluiten. Geen probleem, ik wil weg, maar ik ben op een leeftijd gekomen dat er niet veel clubs meer zijn die interesse hebben in mij."

Midden-Oosten

En zo hangt de dure Lombaerts nog steeds als een spreekwoordelijke molensteen rond de nek van KVO. Voor iemand als Lombaerts met een enorme staat van dienst moet dat triestig zijn. "Mensen die mij aanspreken, hebben medelijden met me. Maar dat hoeft niet. Ja, mijn pensioen zal waarschijnlijk een jaartje vroeger ingaan dan gepland, maar dat zal mijn carrière niet meer maken of kraken."

Komt dat pensioen er inderdaad sneller dan verwacht, of hoopt Lombaerts stiekem nog op een late transfer? "Ik heb nog zin in een avontuur, ja. Naar Rusland terugkeren? Neen, want mensen kennen me daar uit mijn beste periode en die is nu al een tijdje achter mij. Het Midden-Oosten? Waarom niet. Alles mag, niets moet."

Bron: sporza.be en 'Globetrotters'

Beluister de integrale uitzending:

Lees ook: