"Niemand praat over de geur van oorlog"

18 april 2016
Geuren zijn overal aanwezig. In je huis, op je lichaam, in je auto of zelfs in ons VRT gebouw. En toch had niemand het ooit over de geur van oorlog. Althans, tot enkele soldaten over die geur getuigden op Reddit. Dat pikte nieuwsgaste Lady Linn op en nam ze mee naar De Bende van Annemie

"Je ziet alleen maar geromantiseerde films en verhalen over oorlog", zegt Lien. Maar in werkelijkheid moet het wel wat anders zijn. "Het is dan ook echt waar wat die soldaat schrijft. Je leest of hoort nooit over de geur ervan."

Misschien heeft dat te maken met het feit dat je een geur moeilijk kan beschrijven. Iedereen heeft alleszins een aantal geuren waaraan hij direct een aantal herinneringen ophangt.

De soldaat waarover Lady Linn (ook wel Lien De Greef) het heeft, vergelijkt in zijn verhaal twee opvallende geuren, namelijk die van een metalen ketting met die van bloed, en dat dan nog eens in combinatie met de rook van een geweer. In zijn hoofd zijn die geuren voor eeuwig met elkaar verbonden.

Iedereen zal het gevoel wel herkennen van een geur die meteen herinneringen oproept.

Ook Lady Linn heeft geuren die haar aan bepaalde situaties doen denken, al zijn ze wat minder dramatisch dan de geuren van de soldaat. Zo is er een geur die haar steeds doet terugdenken aan een muziekstudio in Parijs, waar ze haar eerste albums opnam. Maar er is ook het parfum dat ze al ruim tien jaar draagt. Dat bleek op een bepaald moment uit de handel, en toen was Lien werkelijk radeloos. (Nu is het gelukkig terug verkrijgbaar op het internet, nvdr.)

 

Meer informatie over Lady Linn

Nieuwe album 'Keep it a Secret' is nu uit.

Website: www.ladylinn.be

Pas nog op bezoek in Allez Allez.

Beluister het volledige interview met Lady Linn hieronder.