"Niet enkel atleten zullen geschorst worden"

17 juni 2016
Vandaag werd bekend dat de Russische atleten niet zullen mogen deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat is een harde dobber, maar volgens Wilfried Meert, de organisator van de Memorial Ivo Vandamme zullen ook andere sporters dan die uit de atletiek uitgesloten worden.

"De schorsing van het IAAF geldt enkel voor sporters uit de atletiek, maar ik kan me niet inbeelden dat atleten van andere sporten wel toegelaten zouden worden door het Internationaal Olympisch Comité (IOC). Volgens mij wordt de hele delegatie uitgesloten."

"Thomas Bach, de voorzitter van het IOC, is de vriend van de hoge piefen in Rusland, maar deze feiten zijn niet meer over het hoofd te zien."

 deze feiten zijn niet meer over het hoofd te zien

"Ik heb lang gedacht dat het de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) de schorsing zou opheffen, maar de laatste tijd werd het alsmaar duidelijker dat er gewoon téveel bewijs was dat er geen verbetering was. Atleten verbleven nog steeds in zogenoemde 'militaire steden', waar je een speciaal visum voor nodig hebt om er binnen te raken, er werd gesjoemeld met verblijfsplaatsen... We zijn net terug in de tijd van de Sovjetunie. 

We zijn net terug in de tijd van de Sovjetunie

"Het is ook enorm uitzonderlijk dat zo een machtig land als Rusland geschorst wordt net voor een tornooi. Dit is historisch en nog nooit voorgekomen."

Dit is historisch