Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Alles begint bij luisteren

ontbreekwoordenboek

Radio 1 Sessies

album van de week

classic album van de week

Afbeelding van het programma: Hautekiet

Hautekiet

Niet genoeg variatie voor vegetariërs in gewone restaurants?

di 12 feb. - 8:12

Op 13 februari gaat ‘Dagen zonder vlees’ van start. Deze campagne roept op om 40 dagen ‘vegetarisch’ te vasten. Geen pleidooi voor volledig vegetarisme, wel een pleidooi om bewust om te gaan met ons vleesverbruik. Maar... wat gaan we eten? Moeten doorsnee restaurants hun aanbod uitbreiden?
Niet genoeg variatie voor vegetariërs in gewone restaurants?

 

In vegetarische restaurants is er uiteraard keuze genoeg. Maar in de doorsnee restaurants ontbreekt het de koks wel eens aan inspiratie: ze hebben bij wijze van spreken 'alleen maar slaatjes, kaaskroketten en pasta' op de menukaart staan

Zouden die doorsnee restaurants beter wat meer inspelen op de smaak van vegetariërs? En wat creatiever zijn?

Tobias Leenaert van EVA VZW en Thomas Snijders van restaurant Lewis in Hoogstraten reageren. Thomas heeft veel vegetarische gerechten op zijn kaart.

 

Wil je ook 40 dagen 'vegetarisch vasten'? Registreer je op www.dagenzondervlees.be

 

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be

Lees ook:

Blijf op de hoogte

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet