album van de week

classic album van de week

Niet te geloven: Barcelona boekt mirakelzege tegen PSG

do 9 mrt. - 6:18

Barcelona heeft voetbalgeschiedenis geschreven. Een niet eens groots Barcelona schakelde na een onwaarschijnlijke slotfase PSG uit. Het doelpunt van de kwalificatie viel in de 95e minuut, maar naast de voetbalgoden mag Barcelona ook de scheidsrechter bedanken.

PSG laat Barcelona komen

Drie weken geleden had PSG nog hogeschoolvoetbal gedoceerd in het Parc des Princes. Van het o zo dwingende elftal dat Barcelona toen met 4-0 op de knieën kreeg, was in een uit zijn voegen barstend Camp Nou echter weinig te merken.

PSG hield veel spelers achter de bal en dat veranderde geenszins na het vroege doelpunt van Suarez, die Barcelona een droomstart schonk met een rake kopbal.

Ondanks het ideale scenario en een PSG dat het initiatief aan de thuisploeg liet, kregen we geen flitsend Barcelona te zien. Neymar was wel bedrijvig, maar alles bij mekaar was het voetbal van Barça zeker niet sprankelend.

Dat Barcelona toch met een 2-0-voorsprong ging rusten, had PSG vooral aan zichzelf te wijten. Het middenveld gaf niet thuis en de verdediging acteerde op lemen voeten. Met wat geluk en de voet van Kurzawa verdween een hakje van Iniesta in doel.

Cavani trapt de hoop aan flarden

Na de koffie schreef Barcelona voort aan zijn ideale scenario en opnieuw werden de Catalanen een handje geholpen door PSG. Meunier schoof uit in de zestien en bracht zo Neymar ten val. Een voor het overige erg matige Messi jaste de penalty voor de 3-0 onhoudbaar binnen.

PSG voelde nattigheid en deed nu toch eens moeite om Barcelona in de problemen te brengen. Dat leverde vrijwel onmiddellijk gevaar op. Meunier schoof goed mee op zijn rechterflank en vond Cavani, die de bal op de paal mikte.

Het doelpunt dat PSG ademruimte zou geven, viel even later toch. Kurzawa kopte goed terug tot bij Cavani en dit keer faalde de Uruguyaan niet. Ter Stegen had geen schijn van een kans op de kanonskogel van de PSG-spits.

Een mirakel geschiedt

Met de 3-1 op het bord leek Barcelona een vogel voor de kat, want de thuisploeg had nog drie doelpunten nodig en de klok tikte ongenadig voort. Bovendien waren de beste kansen voor PSG, maar zowel Cavani als Di Maria lieten het na om de genadestoot uit te delen.

Die twee gemiste kansen braken PSG zuur op in een doldwaze slotfase, waarin Barcelona deed wat niemand nog voor mogelijk geacht had: drie keer scoren.

Zelfs na de 4-1 van Neymar - een heerlijke vrije trap in de 88e minuut - leek een deel van de thuisaanhang te berusten in de uitschakeling.

De vlam sloeg pas echt weer in de pan toen scheidsrechter Aytekin Barcelona een penalty cadeau deed in de eerste minuut van de extra tijd. Neymar had geen wroeging na de loepzuivere schwalbe van Suarez en trapte de strafschop onhoudbaar binnen.

Barça rook bloed en zette met zijn allen, inclusief doelman Ter Stegen, een zenuwslopend slotoffensief in. En de voetbalgoden bleken de thuisploeg goed gezind. In de allerlaatste seconden van de toegevoegde tijd duwde Sergi Roberto een voorzet van Neymar in doel. Camp Nou ontplofte.

Ontdek de beste podcasttips, beluister het meest recente nieuws en doe mee aan exclusieve acties.