Nieuw in het café: Tulpenwodka

8 december 2017
Je kan van alles Vodka maken. Dat moet Joris Putman gedacht hebben toen hij besloot zelf Vodka te stoken.

Putman maakt zijn vodka van een typisch Nederlands product. Geen klompen, windmolens of waterkering, maar tulpenbollen! Dat begon eigenlijk per toeval, zegt Putman zelf: 

"Een vriend vroeg me om samen bier te brouwen. Toen dacht ik: dat doen al heel veel mensen. Toen stelde hij voor vodka te maken. Dat deden ook al heel veel mensen. Dus dacht ik een vodka te maken van iets wat erg Nederlands is. en tulpenbollen zijn dat!" In tulpenbollen zitten suiker en zetmeel, twee van de essentiele ingrediënten om vodka te stoken. 

Na twee en half jaar werken aan een recept zijn ze sinds twee maanden de markt op getrokken. En de vodka smaakt ook lekker, volgen Putmans: "Ik drink hem niet als vodka, ik nip het meer. Het proeft ook echt naar tulpen en citrus." De vodka wordt ondertussen verkocht in een driesterrenrestaurant: "We kwamen daar toen nog aan met onze vodka in een Spa-fles. Meer ze vonden het meteen heerlijk." Een fles tulpenvodka heb je al voor een luttele 295 euro. "Dat kan ook niet anders. Alles wordt met de hand bereid en er zitten 350 tulpenbollen in."