Nieuwe feiten podcast

8 januari 2020
Deze podcast zorgt voor jouw dagelijkse dosis aan Nieuwe Feiten. Lieven Vandenhaute gaat iedere weekdag op zoek naar nieuws dat verbijstert, verbaast of verwondert. Tweet met ons mee #NieuweFeiten.

(1) Eminem brengt onverwacht een plaat uit tegen Trump. (2) Trump wordt in een nieuw boek een stuiptrekking van het paternalisme genoemd. (3) Ontdekking van België. Middagjournaal van Johan Terryn.

(1) Vulkaan op de Filipijnen kan ook het drinkwater daar vergiftigen. (2) Silycon Valley pompt 40 miljoen in een Turkse app. (3) Materiaal dat miljarden jaren ouder is dan de zon gevonden in Australië. (4) Sommige dieren houden van vuur. Middagjournaal van Johan Terryn.

(1) Op tijd naar bed is de sleutel tot het levensgeluk van een 17-jarige. (2) De eerste levende robot is gemaakt, met cellen van kikkers. (3) Nederlandstaligen zeggen nog veel meer 'e' dan we denken. (4) Mensen met slaapapneu hebben meestal een te dikke tong. Middagjournaal van Johan Terryn.

(1) Paus Benedictus schrijft een boek waarin hij het niet eens is met Paus Fransiscus. (2) Je kunt hond ook afval leren opruimen. (3) Patty is een rouwcoach. (4) Town zeggen tegen een city is belediging. Middagjournaal van Johan Terryn.

(1) Chris Dusauchoit schrijft een boek over katten. (2) Coucou De France. (3) Onze landgenoot Danny Croos was jarenlang de persoonlijke piloot van de overleden Sultan van Oman. Middagjournaal van Johan Terryn

(1) Houding van de Europeanen tegenover asiel en migratie is de voorbije decennia nauwelijks veranderd. (2) Theedrinkers leven langer. (3) Wetenschappers zetten inktvissen 3D-brillen op. (4) Sander van Hoorn verbaast zich over ons gebrek aan vuurwerkliefde. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Prins Harry en Meghan Markle stappen uit het Britse koningshuis. (2) Eten kan je maken met licht en lucht. (3) SM'ers ervaren een soort runner's high. (4) Anderhalve liter per dag drinken is gezond, maar het hoeft echt geen water te zijn. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Nieuwe planeet ontdekt die op Aarde lijkt. (2) Goede voornemens kunnen slagen, als u stoïcijns bent. (3) Pendelaars kunnen nu koerier worden. (4) Kruisvaarders zijn springlevend in Nederland. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Oslo had vorig jaar maar één verkeersdode. Hoe doen ze dat? (2) Dierenkliniek Merelbeke is op zoek naar honden en katten die bloed doneren. (3) De gadgets die u overmorgen gebruikt, staan vandaag in Las Vegas. (4) Duitsland staat op zijn kop door een kinderliedje. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Hoe realistisch is fictiereeks De Twaalf? (2) Coucou De France (3) Bosbranden Australië warmen ook België op. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

Radio 1 Select