Nieuwe Feiten podcast

26 september 2019
Deze podcast zorgt voor jouw dagelijkse dosis aan Nieuwe Feiten. Lieven Vandenhaute gaat iedere weekdag op zoek naar nieuws dat verbijstert, verbaast of verwondert. Tweet met ons mee #NieuweFeiten.

(1) Catalaanse politici vliegen voor jaren in de gevangenis. (2) De meest gezochte moordenaar van Frankrijk leek opgepakt in Schotland. (3) De Nobelprijs economie gaat naar een trio dat aan de basis ligt van een nieuwe benadering om armoede aan te pakken. (4) WC-brillen zijn vaak properder dan herbruikbare waterflesjes. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.

(1) Nobelprijs voor de Vrede is uitgereikt aan de premier van Ethiopië. Abiy Ahmed. (2) Op de Bierfeesten van München zijn honderden mensen hun rijbewijs kwijtgespeeld omdat dronken rondreden op een elektrische step. (3) Donald Trump verliest stilaan de steun van de rechtse pers in de Verenigde Staten. (4) Poolse vrouwen vinden klimaatopwarming de belangrijkste politieke kwestie, Poolse mannen de opkomende LGBT-beweging. Middagjournaal van Jovanka Steele.

(1) VS halen twee gevaarlijke IS-strijders weg uit een Koerdisch kamp. (2) We accepteren makkelijker kritiek van een mannelijke dan van een vrouwelijke baas. (3) Boris Johnson heeft wel degelijk een plan, namelijk de verkiezingen winnen. (4) Octopussen kunnen dromen. Middagjournaal van Jovanka Steele.
(1) Het parket start een onderzoek naar 8 mensen wegens schuldig verzuim (2) De Nobelprijs chemie ging naar de uitvinders van de lithiumbatterij. (3) De tureluur en het paapje zijn kandidaat vogel van het jaar. (4) Warre Borgmans heeft nog nooit de was gedaan. Middagjournaal van Jovanka Steele
(1) Iedereen kent Emmanuelle, maar wie was Sylvia Kristel, haar biografie verschijnt volgende week. (2) In China kweken ze nu varkens van 500 kilo. (3) In het Brazilië van Bolsonaro gaan meisjes naar de etiquetteschool. (4) En het eerste geval van Brexitpsychose is gesignaleerd. Middagjournaal door Jovanka Steele.
(1) Control-Alt-Delete kan niet alleen met je computer, maar ook met je lijf. (2) Nergens waren tijdens de middeleeuwen zoveel executies wegens sodomie, als in Brugge. (3) Apen denken met ons mee. (4) Bij een brand in Rouen ging 5000 ton chemisch materiaal de lucht in, maar de communicatie daarover verliep nogal moeizaam. Middagjournaal van Jovanka Steele
(1) In het Vlaams Parlement debatteert alleen de meerderheid over de beleidsverklaring van de regering. (2) Sander van Hoorn heeft geen idee wat de Vlaamse identiteit is. (3) David Bowie is ook een filosoof. (4) Niet hoeveel je slaapt is misschien minder belangrijk dan wanneer je slaapt. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
(1) In Brussel is het instagrammuseum geopend, waarin de bezoeker zichzelf tentoonstelt. (2) Boris Johnson stelt zijn eigen Brexitdeal voor, maar hoe serieus is die? (3) Dichtbij de luchthaven van Zaventem zijn de meeste vogels waarschijnlijk doof. (4) Dertig jaar na de val van De Muur denken Oost-Duitsers meer dan ooit dat het vroeger beter was. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Anuna De Wever gaat naar de klimaatconferentie in Chili, per zeilboot. (2) Minder heupen zullen breken, dankzij een Nederlandse uitvinding, namelijk de heupairbag. (3) Wijnrecensenten praten een eigen taal. (4) Tom Waes is nog nooit naar het Hellend Vlak van Ronquières geweest. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

(1) Zijn sommige dragqueens even politiek incorrect als blackfacers? (2) Sander van Hoorn vermoedt dat er een misdaadgolf van Nederland naar België komt. (3) Keizersnedebaby's starten met een achterstand. (4) Karel de Grote sprak Limburgs. Middagjournaal van Bas Birker.

(1) Alleen brandstofprijzen mogen drie cijfers na de komma hebben. (2) Lachgas maakt dement. (3) Hongkong heeft een rijke traditie in dissidentie. (4) Het aantal sterk vervuilende diesels is ondanks dieselgate de voorbije jaren toegenomen. Middagjournaal van Bas Birker

(1) Rob De Nijs stopt met optreden. Jo De Poorter vertelt wat hem zo bijzonder maakt. (2) Ivan Van de Cloot heeft nog nooit met zijn dochters geshopt. (3) Höcke of Hitler? Die vraag houdt Duitsland in de greep. (4) Ratten hebben humor en spelen graag verstoppertje. Middagjournaal van Bas Birker.

(1) In het Verenigd Koninkrijk is het vroegste bewijs van melkconsumptie gevonden. (2) Op maandag neem je andere beslissingen dan op donderdag. (3) Weerman Bram Verbruggen legt uit waarom regenwolken grijs zijn. (4) Bingewatchen is passé. Middagjournaal van Bas Birker.

(1) Sam Smith is niet langer een hij, maar een die. (2) In Frankrijk vliegt politicus Patrick Balkany de gevangenis in. (3) Een timelapsefilm over lijken toont hoe zij bewegen. (4) In Caïro gaat binnenkort het paleis van onze landgenoot Baron Empain open voor het publiek. Middagjournaal van Bas Birker.

(1) Vannacht zijn de Ignobelprijzen uitgereikt aan de universiteit van Harvard in Amerika. Onder meer een onderzoek naar de teelbaltemperatuur bij postbodes viel in de prijzen. (2) Volgende week wordt de Congolese president in ons land ontvangen, en dat is ook al weer twaalf jaar geleden. (3) Sander van Hoorn denkt dat salafisten makkelijker in België dan in Nederland ondergronds kunnen werken. Middagjournaal van Bart Peeters.

(1) In Nederland oordeelt de rechter dat een van moord beschuldigde arts de euthanasiewet correct heeft toegepast. (2) Een octopus heeft maar twee poten. (3) Dénken dat je veel geleerd hebt, is iets anders dan veel geleerd hebben. (4) De nieuwe Iphone 11 bezorgt sommige mensen rillingen van afschuw. Middagjournaal van Bart Peeters.

(1) Kauwen hebben een nieuwe voedselbron ontdekt: de buxusmot. (2) Wallonië wil 4000 km haag bouwen. (3) Wetenschappers hebben per ongeluk de biologische klok van 9 mensen teruggedraaid. (4) Frank Raes heeft nog nooit gestreken.

(1) Parlement zet Boris Johnson klem, kan hij nog ontsnappen? (2) Hoe kijkt de gewone man naar het spektakel in Westminster. (3) Walmart, de grootste Amerikaanse supermarktketen, verkoopt geen wapens en munitie meer. (4) En want is veranderd, het woord want. Middagjournaal van Bart Peeters.

Tomas Vanderveken betrapt in het park een man die zijn zoontje van 13 slaat, maar die man doet wellicht volgens de wet niets verkeerds. Iedereen in Parijs heeft het over Jan Moix de polemist die te ver ging. In het uiterste noord-oosten van Siberië proberen ze de opwarming van de aarde tegen te gaan met dieren. En we weten nu waarom de meeste kerkuilen wit zijn. Middagjournaal van Bart Peeters.

Een jaar na de legalisering van cannabis in Canada blijven de positieve resultaten uit. Supporters zijn strenger voor Rode Duivels van allochtone origine. Belgische primeur in Zemst de ontdekking van boommuggenstrontjesmos En Sander van Hoorn vraagt zich af waarom er geen federale kieslijsten zijn. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

Onze koningin gaat voor de televisie werken. Criminelen stelen tegenwoordig ook Uw stem. Een klooster in Nederland heeft een nieuwe bron van inkomsten gevonden: een natuurbegraafplaats. En ook dieren hebben oogwit. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

Britse Parlement stemt vandaag een wet die een Brexit zonder deal onmogelijk moet maken. Maar is die No Deal daarmee van tafel? Nergens in West-Europa werd homoseksualiteit zo vaak bestraft als in laat-middeleeuws Brugge. Ander en beter zeggen ze na een relatiebreuk., maar het tegengestelde is waar. En last but not least: Mia Doornaert heeft nog nooit pannenkoeken gebakken.

Boris Johnson zegt dat-ie geen verkiezingen wil, maar meent hij dat wel? In Duitsland heet een bordeel een wellnessoase voor mannen. Maar die legalisering heeft weinig goeds opgeleverd voor de sekswerkers. Mensen die voor een kinderloos bestaan kiezen, krijgen later geen spijt. En de Antwerpse elite las meer dan 300 jaar geleden al porno. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

Er sterven jaarlijks meer mensen door medische fouten dan in het verkeer. In Frankrijk ging het een zomer lang over Homardgate, Het kreeftenschandaal. Kraaien in de stad hebben meer cholesterol dan hun neefjes en nichtjes op het platteland. En rebelse tieners redden de wereld. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.

Gerrymandering is juridisch geen probleem zegt het Amerikaanse hooggerechtshof - Ontdekking van België - Na Finland en Zweden heeft nu ook Denemarken een linkse regering - Tunesië heeft een homoseksuele presidentskandidaat. Middagjournaal van Jean Blaute.
Gasten: Bart Kerremans, Sander van Hoorn, Marcel Burger en Annabelle Van den Berghe.

Trump wordt met gemak herkozen denken Amerikakenners - 50 jaar geleden begon van de homobevrijdingsbeweging - Kapucijnapen zitten nu in de Steentijd - IJsland klaagt over te veel instagramtoeristen. Middagjournaal van Jean Blaute.
Gasten: Twan Huys, Guido Totté, Dirk Draulans en Babette Moonen.

Beyoncé zou deel van succes te danken hebben aan lichtere huidskleur - Je kan max. 500 gram bijkomen per dag - Rijke Chinezen willen geen zeiljacht - Dad's Army is verantwoordelijk voor de Brexit, zegt een TV-producer. Middagjournaal van Jean Blaute.
Gasten: Stijn Van De Voorde, Michaëls Sels, Veerle De Vos en Flip Feyten.

Chinezen van militaire universiteit studeren af in België - Planten in Tsjernobyl hadden geen last van straling - Waarom doen exotische vogelsoorten het goed in België? - Wat is gevoelstemperatuur? Middagjournaal van Jean Blaute.
Gasten: Jonathan Holslag, Koen Es, Hans Van Dyck en Bram Verbruggen.

De kleren van de toekomst moet je nauwelijks meer wassen - Coucou De France - 72% van de verloren portefeuilles met 100 euro in worden teruggebracht - Vissers dragen tegenwoordig camouflagekleren. Middagjournaal van Jean Blaute.
Gasten: Lieva Van Langenhove, Alex Vizorek, Joris Bruyninckx, Wouter Duyck, Gudrun De Boeck en Jean Hendrix.

Miljoenen bedrijven op Google Maps zijn fake - Ontdekking van België - HBO maakt een serie over de eerste moderne lesbienne - Niet alle MIVB-chauffeurs kennen de wegcode. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Dominique Deckmyn, Sander van Hoorn, Gaea Schoeters en Sofie Lenaerts

Er bestaan niet alleen ochtend- of avondmensen, ook middagmensen & dutjesdoeners - Je kan een knobbel op je kop krijgen van te veel smartphone - Schotse Nationalisten noemen Boris Johnson een racist - Italiaanse vicepremier Salvini neemt het niet zo nauw met de vrijheid van meningsuiting. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Olivier Mairesse, Lia van Bekhoven, Bart De Preitere en Angelo van Schaik.

Vier verdachten worden vervolgd voor het neerhalen van vlucht MH17 - Nog nooit won de favoriet bij de voorzittersverkiezingen van de Conservative Party - Honden maken hun ogen groter om de mens te verleiden - Nepfluencers bestaan niet echt, maar hebben toch miljoenen volgers. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Jan Balliauw, Rem Korteweg, Chris Dusauchoit en Babette Moonen.

Voor het eerst na Wereldoorlog Twee wordt een Duitse politicus door een nazi vermoord - Frans taalgenootschap eist dat de president stopt met Engels spreken - In Nederland wordt een preekwedstrijd gehouden - Ons land heeft dertig nieuwe gediplomeerde molenaars. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Juurd Eijsvoogel, Stefan De Vries, Jan Offringa en Bernadette Dingenen.

Met het licht aan slapen maakt je dik - Coucou De France - Katten kennen hun naam - Nederlandse koning wordt vandaag ridder van de kousenband. Middagjournaal van Christophe Vandegoor.
Gasten: Roelof Hut, Alex Vizorek, Chris Dusauchoit en Harry De Paepe.

Tropische horrorteek is gesignaleerd bij de Duitse grens - Ontdekking van België - Na kanker is seks vaak nooit meer hetzelfde - twee tankers bijna tegelijk ontploft in de Golf van Oman. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Marc Van Ranst, Sander van Hoorn, Henk Elzevier en Jens Franssen.

We eten elke week een creditcard aan microplastics - Meeste filmsterren zijn halve psychopaten - In Leuven kunnen de studenten popmuziek studeren - Nachtuilen kunnen zichzelf omturnen tot vroege vogels. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn. Gasten: Colin Janssen, Rudy Verelst, Jeroen D’Hoe en Johan Verbraecken.

In Bagdad is er tegenwoordig een vrouwencafé - Lage rugpijn kan je bestrijden met pijn - Jezus haalt tegenwoordig de hitparade - De Nederlanden hoorden lang bij Spanje, maar de Spaanse taal liet nauwelijks sporen achter in het Nederlands. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Judit Neurink, Anneleen Malfliet, Stijn Van De Voorde en Nicoline van der Sijs.

Russen staan op voor persvrijheid - Het is goedkoper voor Amazon voor perfecte producten toch weg te gooien - De foutste acteur van Hollywood is helemaal terug - Olifanten kunnen hoeveelheden ruiken. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Tom Vennink, Gino Van Ossel, Lieven Trio en Chris Dusauchoit.

De komende 11 jaar doet de zon het kalmer aan, maar dat heeft géén invloed op de opwarming van de aarde - Ontdekking van België - In Denemarken zijn de sociaaldemocraten niet vies van de derde weg. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Philippe Mollet, Sander van Hoorn en Wouter De Tavernier.

We vieren D-day eigenlijk een dag te laat - IJsland heeft een soort ministerie van nieuwe woorden - Facebookmoderator schrijft een boek over zijn ervaringen - Rusland wil een hek om het Russische internet zetten. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Jens Franssen, Lukas De Vos, Sjarrel De Charon en Ruben Verborgh.

In Venezuela hebben de misdadigers geen geld meer om kogels te kopen - Citroën bestaat 100 jaar - Cruiseschepen zijn nog vervuilender dan vliegtuigen - Zelfs een roker kussen is kankerverwekkend - In Frankrijk krijgt een haan die terecht staat wegens lawaaihinder gigantische steun. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Edwin Koopman, Lucas Vanclooster, Laurien Spruyt, Johan Van Steenkiste en Stefan De Vries.

Blendle stopt met de verkoop van losse krantenartikels - De Deense sociaaldemocraten doen het goed in de peilingen door een keihard migrantenstandpunt - Een walking dinner is gezellig maar verpest het eten - 80% van de proefdieren zijn mannelijk. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Alexander Klöpping, Tim Luimes, Frank van der Auwera en Liesbeth Aerts.

Een gen dat beschermt tegen Alzheimer is gevonden - Coucou De France - Je bent je boodschappenlijstje, zegt Tefke van Dijk - Herinneringen aan Uw moeder zijn manipuleerbaar. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Henne Holstege, Alex Vizorek, Wouter Duyck en Tefke Van Dijk.

Het Vlaams Belang is de stad uit - Meer en meer mannelijke fitnessfreaks kunnen geen kinderen krijgen - Nepbont is niet goed voor het milieu - Privézaken regelen op het werk: 9 op de 10 doen het. Middagjournaal van Frank Van Massenhove.
Gasten: Bram Wauters, Herman Tournaye, Alexandra De Raeve en Marijke Verbrugge.

Theresa May stapt op - Ontdekking van België - Een vrouwelijk brein presteert beter bij hogere temperaturen - De traditionele Chinese Geneeskunde krijgt erkenning van de Wereldgezondheidsorganisatie. Middagjournaal van Bo Van Spilbeeck.
Gasten: Lia van Bekhoven, Sander van Hoorn, Wouter van Marken Lichtenbelt, Patrik Vankrunkelsven.

Een koppel kreeg samen euthanasie - Raven kunnen medelijden voelen met andere raven die pech hebben - Vrouwen overlijden dubbel zo vaak aan een hartstilstand dan mannen - In Washington is het voortaan mogelijk om zich na de dood te laten composteren. Middagjournaal van Bo Van Spilbeeck.
Gasten: Wim Distelmans, Jessie Adriaense, Marieke Blom en Koen Royghens.

In Nederland wordt onvrijwillige seks strafbaar - Ook als je niet slaapt in bed, rust je uit - Er bestaat zoiets als het hondengen - Op internet opereert een Broeder Fransiscaan die het katholicisme gewapenderhand wil verdedigen. Middagjournaal van Bo Van Spilbeeck.
Gasten: Liesbeth Stevens, Johan Verbraecken, Chris Dusauchoit, Jan Stevens.

Er zijn drie keer meer transvrouwen dan transmannen - Woorden die de Nederlandse grens oversteken, wisselen soms van klemtoon - Slimme mannen krijgen meer kinderen - Nederlandse website bundelt alle kennis over mogelijk gevaarlijke stoffen in alledaagse producten. Middagjournaal van Bo Van Spilbeeck.
Gasten: Griet de Cuypere, Herman Boel, Ruud Hendrickx, Jan Van Bavel en Joke Herremans.

The Guardian spreekt niet langer van de opwarming, maar van de verhitting van de aarde - Coucou De France - De Israëlische organisator van het songfestival wil dat IJsland gestraft wordt - Ook mannen kunnen zich zwanger voelen. Middagjournaal van Bo Van Spilbeeck.
Gasten: Francesca Vanthielen, Bart Eeckhout, Karel Verhoeven, Alex Vizorek, Raf Van Bedts en Mieke Kerkhof.

De beste bubbels ter wereld komen uit Wallonië - Ontdekking van België - In Noorwegen krijgen de Sami een waarheids- en verzoeningscommissie - Mannen zijn sneller klaar met rouwen als een vriend gestorven is dan vrouwen.
Gasten: Catherine Stilmant & Frank van der Auwera, Sander van Hoorn, Petra Broomans en Manu Keirse.

Trump verbiedt Huawei - Iemand beweert het onontcijferbare Voinichmanuscript te hebben ontcijferd - Aankopen op Ebay zijn cancelbaar als de verkoper professioneel is - Meditatie heeft ook duistere kanten. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Jonathan Holslag, Antal van den Bosch, Reinhard Steennot en Ernst Koster.

Preparé wordt veiliger als je hem eerst invriest - Op het internet kan je een tondeuse kopen die in concentratiekampen zou zijn gebruikt - Japanners ergeren zich blauw aan toeristen die op straat eten - Ook pesters houden trauma's aan pesten over. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Joke Van Der Giessen, Kees Ribbens, Veerle De Vos en Pedro De Bruyckere.

Geurkaarsen zijn een verborgen bron van fijn stof - Politieke controverse teistert het Songfestival al decennia - Vermeende spionagewalvis van de Russen is wellicht een therapiedier - Steeds minder filmsterren gaan naar Cannes. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Tim Nawrot, André Vermeulen, Marcel Burger en Lieven Trio.

Nigel Farage overtuigt volgens de peilingen één op de drie kiezers - De Zweedse justitie heropent het onderzoek tegen Julian Assange - Een jonge zwarte Amerikaanse rapper gaat voor country - Het gaat te goed met de olifanten, vindt de regering van Botswana. Middagjournaal van Otto-Jan Ham.
Gasten: Lia van Bekhoven, Merijn De Waal, Christophe Vekeman en Erik van Zwam.

Duitsland heeft een nieuw volkslied nodig, vindt de minister-president van de Deelstaat Thüringen - Ontdekking van België - Flair zoekt nieuw woord voor beffen - Terreinverzorgers worden van de ene naar de andere club getransfereerd. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Geert van Istendael, Sander van Hoorn, Stella Bergsma en Tim Van Vlasselaar.

De paling is van naam veranderd - Doodgewone naam voor het zoontje van Harry en Meghan - Nergens is Nederlands studeren zo populair als in Polen - Verzoening na 400 jaar in Nederland tussen de Rekkelijken en de Preciezen. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Hugo Verreycken, Jo De Poorter, Agata Kowalska en Tom Mikkers.

Vlaming dook voor de BBC achter de schermen van de Brexitonderhandelingen - Poolse vrouw opgepakt voor foto van Madonna met een regenboog als halo - Kinderen die veel Pokemon spelen, krijgen een Pokemonknobbel in hun hersenen - 5G zal stoorzender spelen voor de weercomputer. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Lode Desmet, Marc Peirs & Jogchum Vrielink, Steven Laureys en Frank Deboosere.

In Nederland was Steve B. wellicht niet op vrij geweest - André Vermeulen is veilig in Tel Aviv dankzij Qatar - De pil beschermt tegen zwangerschap en kruisbandscheuren - Wespen hacken spinnen. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Job Knoester, Ankie Rechess, Pieter Berger en Rudy Jocqué.

Collega Christophe Lambrecht sterft op 48-jarige leeftijd - Coucou De France - "België is geen democratie," zegt uittredend parlementslid Hendrik Vuye - In Oklahoma is vierdagenweek in veel scholen ingevoerd. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn. Gasten: Thomas De Soete, Alex Vizorek, Hendrik Vuye en Seije Slager.

Toeristische paardenkoetsen vanaf volgend jaar niet langer welkom in Gent - Ontdekking van België - Slechtzienden klagen over slecht geluid op concerten - Er is een nieuwe Balkanroute voor migranten. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Bram Van Braeckevelt, Sander van Hoorn, Karl Meesters en Jarl van der Ploeg.

Zuid-Afrikaanse atlete mag niet aan wedstrijden meedoen omdat ze te weinig vrouw is - Kookboeken nemen het niet al te nauw met voedselveiligheid - Toevallige ontdekking kan revolutie betekenen voor batterijen en elektronica. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Guy T'Sjoen, Wieke van der Vossen, Dirk Van Dyck en Thierry Backeljau.

Een Japanse traditie staat zwaar onder druk: verplicht binge drinken met de baas - Slecht slapen is moordend voor je zelfvertrouwen - De juridische bezwaren van Wallonië over CETA zijn van de baan - De Amerikanen stemmen ook voor een nieuwe presidentiële hond. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Luk Van Haute, Eus van Someren, Karel De Gucht en Michiel Vos.

In Spanje winnen de socialisten - Coucou De France - Er is een machine in de maak dat gedachten kan lezen - Superhelden die in de film stappen, veranderen vaak van seksuele geaardheid. Middagjournaal van Jovanka Steele.
Gasten: Vincent Scheltiens, Alex Vizorek, Wouter Duyck en Geert De Weyer.

Met veel honing is geknoeid - Ontdekking van België - Parkietenvrouwtjes willen niet naar bed met een domme man - Slecht weer levert restaurants slechte reviews op. Middagjournaal van Bas Birker.
Gasten: Dirk Draulens, Sander van Hoorn, Carel ten Cate en Nathalie Dens.

Wannes Capelle heeft een nieuw Vlaams Volkslied gemaakt - Veel gamen is voor meisjes gevaarlijker dan voor jongens - In Nederland proberen ze kunstmatige melk te maken zonder koe - Dik zijn, is slecht voor je hersenen. Middagjournaal van Bas Birker.
Gasten: Marc Reynebeau & Wannes Capelle, Pedro De Bruyckere, Kasper Hettinga en Ilona Dekkers.

Verboden dierenproeven in België worden door KuLeuven in Kenia gedaan - Nog lang geen zomer maar nu al dreigt een watertekort - Kruisvaarders waren lang niet allemaal witte Europeanen - De enige echte Europese mengtaal, het Bolze, dreigt te verdwijnen. Middagjournaal van Bas Birker.
Gasten: Jef Arnout, Patrick Willems, Steven Vanderputten en Gaston Dorren.

Wie zit er nu achter de aanslagen in Sri Lanka? - De natuur maakt dus een migratiecrisis door - Romeinen voeren zelf reparaties uit die stadsbestuur niet doet - Vijvers stoten evenveel uit als 200.000 auto's. Middagjournaal van Bas Birker.
Gasten: Beatrice de Graaf, Myriam Dumortier, Angelo Van Schaik en Tamara van Bergen.

Zwitserland schaft de strategische koffievoorraad af - Ontdekking van België - Er bestaat zoiets als a-fantasie: mensen zonder geestesoog - Bij de klank 'a' zien de meeste mensen rood. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Babette Moonen, Sander van Hoorn, Céline Gillebert en Mark Dingemanse.

Julian Assange is opgepakt - Kijken naar een zwart is als kijken naar het einde der tijden - Clitoris van de dolfijn lijkt sterk op die van de mens - Elektrostimulatie kan uw geheugen verbeteren. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Merijn De Waal, Leen Decin, Dirk Draulans en Paul Boon.

Nieuwe dodelijke schimmel bedreigt onze ziekenhuizen - Indiase partijen hebben elk een symbool, zoals een strijkijzer of een stoomkoker - Christelijke jongeren willen dat Nederland prostitutie criminaliseert naar Zweeds model - Paul Severs begon zijn carrière bij een pater: Pater Pax. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Katrien Lagrou, Aletta André, Magaly Rodriguez Garcia en André Vermeulen.

Gaat het rekeningrijden ons wel of niet geld kosten - Denen die willen scheiden, moeten voortaan op cursus - Tandarts in Amsterdam houdt speekselspreekuur - Fiat verlaagt gemiddelde CO2-uitstoot met 4 gram zonder iets aan de auto's te veranderen. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Stef Proost, Marcel Burger, Marja Laine en Mathias Bienstman

Britse politici volgen alleen hun partijgenoten op Twitter - Nederland heeft last van vandalistische kauwen - Coucou De France - Disney is gevaarlijk. Middagjournaal van Johan Terryn.
Gasten: Harry De Paepe, Jan Desmet, Alex Vizorek en Babette Moonen. 

Theresa May wil de Brexit uitstellen tot 30 juni, maar zal dat mogen van de EU? - Ontdekking van België - Het thuisvoordeel van voetbalploegen kan bij te hoge stress omslaan in thuisnadeel - 25 jaar na de genocide in Rwanda mogen alleen de Tutsi's rouwen. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Hendrik Vos, Sander van Hoorn, Filip Boen en Marie Bamutese & Peter Verlinden.

Dat het klimaatakkoord van Parijs maar 5 honderdste graad winst oplevert, zoals Thierry Baudet beweert, is niet waar - 70% van wat er in uw winkelkar ligt kost iets dat eindigt op een 9 - Fellatio zou kunnen helpen tegen miskramen - De bataat is de nieuwe patat. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Joris Meys, Gino Van Ossel, Tess Meuleman en Seppe Nobels.

Volgens nieuwe gezondheidslabels is diepvriesfriet gezonder dan gerookte zalm - Canada warmt dubbel zo snel op als de rest - Nieuwe uitdager van Donald Trump is nog geen veertig en gay - In Nederlands Limburg is de jacht op de wasbeer geopend. Middagjournaal van Nico Dijkshoorn.
Gasten: Evelyn Mertens, Pieter Boussemaere, Michiel Vos en Sil Janssen.

Wil je graag een oudere podcast van Nieuwe Feiten beluisteren? Klik hieronder

Radio 1 Select