Nieuwe streaming-URL's voor VRT-radio

19 september 2017
Eind augustus 2017 verandert VRT van streamingprovider. Daardoor veranderen ook de streaming-url’s die ervoor voor zorgen dat gebruikers online kunnen luisteren.

Regelmatig herbekijkt VRT met wie het in zee gaat om bepaalde diensten aan te leveren. Zo ook voor het aanbieden van audio- en videostreaming. Eind augustus verandert VRT van streamingprovider. Daardoor veranderen ook de streaming-url’s die ervoor voor zorgen dat gebruikers online kunnen luisteren.

Moet ik zelf iets doen om probleemloos online naar de VRT-radiozenders te kunnen blijven luisteren ?

Ik luister via de online radiospeler van VRT of de VRT-apps.

Wie op zijn PC, laptop, smartphone of tablet via de radiosites of via de online radiospeler radioplus.be naar de VRT-zenders luistert, moet helemaal niets ondernemen. De streams worden daar automatisch voor u aangepast zonder dat u daar iets van merkt.

Voor wie via één van de smartphone radio-apps van VRT (de Radio 1 app, de Radio 2-app, de Klara-app, de Studio Brussel-app , de MNM luisterapp of de generieke Radioplus-app) luistert, volstaat het de meest recente update van de app te installeren om probleemloos verder te luisteren. Vaak gebeuren die updates trouwens automatisch, dus de kans is groot dat u ook bij de native apps niets moet ondernemen.
Mocht u toch problemen ondervinden, kan je eenvoudig in de app store (iOS) of Google play store (Android) even controleren of u de meest recente versie van uw app hebt geïnstalleerd.

Een overzicht en snelle links naar onze apps

Ik luister via andere streamingdiensten

Onze radiostreams zijn ook te beluisteren via andere platformen dan die van VRT. Een aantal mensen doen bijvoorbeeld een beroep op streamingdiensten als TuneIn of vTuner om naar VRT te luisteren. Vaak ook onbewust omdat bepaalde hardware audiosystemen (Sonos, HEOS, Samsung,…) onze radiozenders via deze streamingdiensten aanbieden.

Om ook deze luisteraars goed te blijven bedienen, voorzag VRT de belangrijkste streamingdiensten reeds van de nieuwe url’s, dus ook hier kan u als gebruiker probleemloos verder luisteren.

Daarnaast zijn er nog een reeks kleinere apps en diensten die ook onze streams aanbieden, zonder dat we daar als VRT een duidelijk zicht op hebben. Om ook via die diensten te kunnen blijven luisteren, biedt VRT hieronder een overzicht van de nieuwe en correcte streaming-url’s.

Deze streams mogen gebruikt worden weliswaar zonder commercialisering en binnen het wettelijk kader waarbinnen VRT werkt.

Naar het overzicht van de nieuwe streaming url’s