Nieuwe trend: de menjection

6 november 2017
In Amerika laten meer en meer mannen hun onderlip opspuiten. Het fenomeen heeft er zelfs een naam gekregen: de menjection.

Plastisch chirurg Patrick Wilikens heeft dit soort injecties ook al uitgevoerd, vertelt hij in “Nieuwe feiten”. Het gaat om mannen die willen dat hun onderlip een beetje “overhangt”. Ze vinden namelijk dat een te smalle onderlip hen een te streng uiterlijk geeft. “Opgeblazen lippen maken een mens zachter qua uitstraling."

De inspuitingen gebeuren met hyaluronzuur: een bestanddeel van de huid. Bij veel mensen verdwijnt dit met het ouder worden, en dat is ook de reden waarom je lippen op termijn dunner worden. Een inspuiting geeft je een zwoeler uitzicht, net zoals Channing Tatum of Brad Pitt.

Waarom willen mannen tegenwoordig zo’n “machomond”?

“Mannen zijn zich er meer en meer van bewust dat ze ook in het sociale leven er beter moeten uitzien” zegt Wilikens. Al is er in ons land nog niet zo’n stormloop gaande als in de Verenigde Staten. Toch wat de “menjection” betreft. Maar over het algemeen ziet Wilikens wel veel meer mannen in zijn praktijk dan vroeger:

Ik ben 20 jaar bezig en ik durf zeggen dat er nu 10 keer zoveel mannen over de vloer komen als 20 jaar geleden.

Wat ze gemeenschappelijk hebben? Het gaat allemaal om “gewone” mannen. Van loodgieters tot zakenmannen. “We zien geen onderscheid qua sociale klasse. Iedereen komt hier over de vloer.”

Het enige wat voor mannen moeilijk ligt, is dat er zoveel vrouwen in de wachtzaal zitten. “Ze komen hier terecht in een vrouwenomgeving. Vandaar dat we toch aparte consultatiemomenten voor mannen overwegen.”

Lees ook: