Nieuwe zoekactie naar Jürgen Conings: agenten en militairen massaal aanwezig in buurt Nationaal Park Hoge Kempen

27 mei 2021
Er is een nieuwe actie aan de gang in de zoektocht naar de gezochte terreurverdachte Jürgen Conings. Agenten en militairen zijn massaal aanwezig in de buurt van het Nationaal Park Hoge Kempen, waar vorige week de zoekactie werd gestaakt. Of er concrete aanwijzingen zijn, is niet duidelijk.

Anderhalve week geleden verdween militair en terreurverdachte Jürgen Conings. Zijn auto werd dinsdag teruggevonden aan de rand van het Dilserbos in Dilsen-Stokkem, sindsdien ontbreekt elk spoor.

De eerste dagen werd een stuk van het Nationaal Park Hoge Kempen door de politie en het leger met groot machtsvertoon doorzocht, maar zonder resultaat. Zaterdag werd die grote zoekactie dan stopgezet, en zocht de politie verder op andere manieren.

Nu, enkele dagen later, is de politie en het leger opnieuw massaal aanwezig aan dat Nationaal Park Hoge Kempen. Pantservoertuigen rijden opnieuw af en aan en ook de Cel Vermiste Personen zou aanwezig zijn. Concreet zoeken ze op twee verschillende locaties, een ervan is in de buurt van de plek waar de auto van Conings dinsdag gevonden werd. "Het is een ander zoekgebied, iets meer in het noorden van het park", zegt Helen Goedgebeur (VRT NWS).

Waarom ze daar opnieuw aan het zoeken zijn, is niet duidelijk. "Zijn er nieuwe aanwijzingen of willen de speurders pistes uitsluiten, dat weten we niet." Eigenlijk houdt de politie nog altijd alle pistes open, dat hij nog in leven is en zich ergens schuilhoudt, maar even goed dat Conings niet meer in leven is.

Beluister het gesprek met Helen Goedgebeur in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook: