Nieuwkomer Melissa Depraetere (SP.A): "Wij kiezen als partij ervoor om de komende jaren oppositie te voeren"

18 juni 2019
Hannes Anaf en Melissa Depraetere (© Radio 1)
SP.A kiest ervoor om de komende jaren oppositie te voeren. Dat was de duidelijke boodschap van toekomstig Kamerlid Melissa Depraetere vanmorgen in 'De Ochtend'. Ze was er samen met Hannes Anaf te gast als 'nieuwkomer' in het parlement.

Het was tot nu toe nog niet klaar en duidelijk gezegd, maar nu bestaat er geen twijfel meer over: SP.A kiest ervoor om de komende jaren vanuit de oppositie te werken. "Ik denk dat wij nu niet in een positie zijn om mee te besturen, dus zijn wij vragende partij om vanuit de oppositie te werken," zegt Melissa Depraetere (SP.A) vanmorgen in 'De Ochtend'. Depraetere legt overmorgen de eed af als kersvers Kamerlid.

Op het partijbureau is het de lijn dat wij ervoor kiezen om oppositie te voeren en dat wij in geen geval in een rechtse regering zullen meestappen

"Op het partijbureau is dat inderdaad de lijn dat wij ervoor kiezen om oppositie te voeren de komende jaren en dat wij in geen geval in een rechtse regering zullen meestappen," vervolgt Depraetere. "Die boodschap is ook al telkens door onze onderhandelaars verkondigd en ik denk dat ik wel mag zeggen dat onze nieuwe jonge generatie daar heel hard achter staat."

Ook Hannes Anaf, die deze namiddag de eed aflegt als nieuw Vlaams Parlementslid voor SP.A, nam in 'De Ochtend' hetzelfde standpunt in. "Ik denk dat wij duidelijk de keuze maken voor oppositie, wij hebben de verkiezingen niet gewonnen."

Bekijk het integrale gesprek:

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook:

Lijst van artikels