"Niks geeft een free pass om mij ongevraagd te bepotelen"

30 augustus 2017
Ook de zotte foto's van Kamping Kitsch Club zien passeren in kranten en op sociale media? Het festival omschrijft zichzelf als het grootste verkleedfeest van België. Ook Karen François was er aanwezig, met twee "Willy Sommersen" op haar borsten. Maar dat geeft niemand het recht om haar zomaar te bepotelen!

Karen stuurde deze tweet de wereld in. Ze ging er dieper op in, in de minuut van Hautekiet.

De minuut van Karen François: 

Vorige zaterdag ging ik naar de hoogmis van de marginaliteit, de Tomorrowland van den Aldi: Kamping Kitsch.

Dat ik best tegen wat marginaliteit kan is geen geheim. Dat ik niet vies ben van een verkleedpartijtje nog minder. Hoe fout het ook klinkt, Kamping Kitsch leek mij op het lijf geschreven. Door mijn enthousiasme verscheen ik met m’n foto in verschillende kranten. Ik zie er doodgelukkig uit, ik amuseer mij duidelijk te pletter.

Na een tijdje begon één aspect aan het festival mij toch wat tegen te steken: handtastelijke mannen. Versta mij niet verkeerd, ik kan wel tegen een stootje. Ik ben wel wat catcalling gewend en sta normaal gezien wel mijn mannetje. Maar op het festival schrok ik toch wel even.

Ik werd langs alle kanten bepoteld, mannen scholden mij uit omdat ik weigerde een ander meisje te kussen, grepen zomaar mijn borsten vast.

Toen ik iemand er verontwaardigd op aansprak zei hij doodleuk dat hij “normaal niet zo deed. Maar ja”. De security zei gewoon al zuchtend: “Tja da’s kamping kitsch hé meiske”.

Boodschap aan deze groep van “mannen” op (en naast) het festival: om het even wat er op mijn lijf geschreven staat, NIKS geeft je het recht om er zomaar aan te komen. Nee, zelfs niet op een zogezegd marginaal festival. En zelfs al prijken er 2 Willy Sommersen op mijn borsten.

En zoals m’n vriendin zo mooi zei: als je gewoon doet zoals je wil dat iemand tegen je mama of zus doet, dan is er geen probleem.