NMBS, waar blijven die stiltecoupés?

23 september 2015
"Het is geen pretje om 's ochtends opeengepakt te zitten met vreemden op de trein" zegt VRT-collega Sabine Vandeputte. En zeker niet als die luid en onophoudelijk zitten te kwetteren. Ze smeekt de NMBS om stiltecoupés.

Sabine kreeg 1 minuut van Hautekiet:

Tegenwoordig moet ik voor het eerst sinds lang 's 'ochtends weer de trein naar Brussel nemen. En het is geen pretje om opeengepakt te zitten met vreemden. Maar ik merk dat mensen daar ook alles beginnen te doen waar ze 's ochtends geen tijd voor hadden. Slapen met open mond, uitgebreid ontbijten en hun ochtendtoilet verzorgen: opmaken, manicure en ongegeneerd deodorant aanbrengen. Dan heb ik het nog niet eens over het pulken in neuzen en oren.

En als ik dat niet hoef te aanschouwen, dan zit ik altijd wel naast 2 mensen die onophoudelijk en veel te luid zitten te kwetteren in een diep West-Vlaams over niets, of toch niets dat anderen interesseert.

Daarom dit verzoek. Aan m'n medepassagiers om 's morgens iets eerder op te staan om nog eens langs de badkamer te kunnen. En aan de NMBS wil ik smeken om, net als in Nederland, stiltecoupés te introduceren waar rustige reizigers langzaam kunnen ontdooien, werken of lezen.

 

De NMBS reageerde alvast in een tweet:

@hautekiet @sabinevdputte Hallo, er zijn geen stiltecoupés voorzien bij NMBS. We hopen dat reizigers blijven rekening houden met elkaar. ^gd

— NMBS (@NMBS) September 23, 2015

 

Maar die Tweet lokte dan weer andere reacties uit:

@NMBS @hautekiet @SabineVdputte wij hopen dat de NMBS eens rekening houdt met de reizigers

— Filip (@filipzana) September 23, 2015

Radio 1 Select