"Nog één uitzending van 'Hallo Hautekiet' maken? Als het 's nachts mag!"

6 juni 2018
“Of Jan Hautekiet alsjeblieft nog één legendarische aflevering van 'Hallo Hautekiet' wou maken?” Het was een veelbesproken onderwerp op Twitter gisteren. En Jan? Die ziet het zitten. In de nacht van vrijdag op zaterdag is het zover.

Het begon allemaal met een tweet van Goedele Wachters: “Voor Jan Hautekiet het echt aftrapt, moet hij er nog maar eens een aflevering van het legendarische Hallo Hautekiet uitpersen, dacht ik zo”. Massa’s Twitteraars waren het met haar eens: de tweet werd al snel meer dan 500 keer gedeeld, en veel andere berichten om Jan te overtuigen volgden.

(lees verder onder de tweets)

"Dat is een heel slecht plan" was de eerste reactie van Jan Hautekiet in 'De Bende van Annemie'. "Het is voltooid verleden tijd. Het was een leuk moment in de jaren '90, en dat moet je niet terug proberen te doen."

Maar toch streelden de tweets zijn ego. Dus zei hij uiteindelijk ja! Maar op één voorwaarde: "Ik wil het doen op het moment dat het het beste tot zijn recht komt: 's nachts. Maar dat moeten jullie dan maar regelen met de bazen."

En die baas, Filip Pletinckx, heeft ondertussen zijn fiat gegeven! Jan kreeg meteen de nacht van vrijdag op zaterdag aangeboden. Heerlijk nieuws, toch?

Beluister de interviews met Jan Hautekiet en Filip Pletinckx: