"Internetbankieren? Nog nooit geprobeerd en ik vermoed dat ik het ook niet kan"

5 oktober 2016
"Ik heb nog nooit aan internetbankieren gedaan, ik heb het nooit geprobeerd en ik vermoed dat ik het voor het ogenblik niet kan." Dat heeft minister van Staat Herman De Croo bij "Hautekiet" gezegd. Ook actrice Leah Thys en Nicole en Hugo blijken geen fan te zijn.
Meer dan de helft van de 55-plussers kan niet overweg met internetbankieren. Dat blijkt uit onderzoek van de Gezinsbond. "Hautekiet" vroeg enkele bekende 55-plussers naar hun ervaringen met internetbankieren. Viel dat even tegen...

Herman De Croo antwoordde alvast "zeer oprecht". Internetbankieren is niets voor hem, hij had het zelfs nog nooit geprobeerd. "Ik heb wel apps op mijn gsm en ik sms wel, maar tot nu toe gebeuren al mijn bankverrichtingen door een van mijn bedienden. Ik kan u zelfs niet antwoorden wat ik op mijn bankrekening heb staan."

Nicole en Hugo zouden internetbankieren wel kunnen, maar hebben er simpelweg geen behoefte aan. "Wij willen liever een gesprek met iemand, al is dat maar een paar woorden of een goeiendag", zegt Hugo.

Hij betreurt dat het sociaal contact zo helemaal verloren gaat. "Er komen zoveel mensen bij op de wereld en er komen minder en minder contacten. Ik begrijp het niet. De wereld mag niet stilstaan maar ik vind dat de wereld de laatste tijd een beetje te snel draait."

Leah Thys deelt de mening van Nicole en Hugo. "Ik doe ook niet aan internetbankieren en dat is geen kwestie van niet kunnen. Ik vind het gewoon niet fijn." Thys noemt zichzelf ook een "erg wantrouwig iemand". "En aangezien ik ook zeer onhandig ben met alles van digitale toestellen, begin ik er niet aan. Ik heb nochtans een voor internetbankieren thuis."

Bron © deredactie.be