Nomineer jouw boekentop 3 op LangZullenWeLezen en win een boekenpakket!

8 december 2020
LangZullenWeLezen
Welke boeken hebben jou in dit bijzondere jaar verstrooid, opgevrolijkt of geïnspireerd? Nomineer ze voor de eindejaarslijst van LangZullenWeLezen en maak kans op een boekenpakket!

2020 is ongetwijfeld een jaar om nooit te vergeten. Blik samen met LangZullenWeLezen terug op het voorbije boekenjaar en nomineer je favoriete boeken (maximum 3) uit 2020 voor de eindejaarslijst. 

Nomineren kan tot en 15 december (12u00). Op 17 december maken we de eindejaarslijst met 10 boeken bekend!

Hoe deelnemen?

Ga hier naar het deelnameformulier en vul de titel(s) van jouw favoriete boek(en) in. Hou er rekening mee dat enkel boeken verschenen in 2020, in aanmerking komen.

Win boeken

Je top drie doorgeven doe je niet zomaar: 21 deelnemers maken kans op een boekenpakket met de 10 boeken uit de eindejaarslijst. Beantwoord de schiftingsvraag en start 2021 met een voor jou goedgevulde boekenkast boordevol leesplezier!

Het wedstrijdreglement vind je hier terug.

Annelies Moons nomineert

De favoriet van Annelies Moons is Kindertijd van Tobe Ditlevsen.

‘Het laatste voorjaar van mijn kindertijd is koud en winderig. Het smaakt naar stof en ruikt naar pijnlijke breuken en verandering.’ Tove groeit op in een volkswijk in Kopenhagen. Ze voelt zich vaak eenzaam: ze heeft niets met de meisjes om haar heen en hun geroddel over jongens. Haar enige vriendin is de onbevreesde roodharige Ruth, met wie ze chocola uit winkels steelt. Maar ook dat wil Tove eigenlijk niet. Liever duikt ze in de paar boeken die ze van haar vader heeft gekregen, en schrijft ze versjes met de mysterieuze woorden die af en toe in haar opwellen. Kindertijd is het eerste deel uit de Kopenhagen-trilogie van Tove Ditlevsen. In Jeugd, het tweede deel, schrijft ze over de tienerjaren die voorafgaan aan haar eerste publicatie. Afhankelijkheid, het slotstuk, is een nietsontziend portret van een verslaving – en de weg daaruit.

undefined

Dit vertelt Annelies over haar keuze:

"Ja, ik weet het, ik heb 3 boeken gekozen, maar eigenlijk zijn ze samen 1 verhaal, namelijk de autobiografie van Deense schrijfster Tove Ditlevsen, volledig uitgebreid en vertaald door Das Mag in 2020. Autobiografieën zijn voor mij ideale lockdownlectuur, omdat ze je een ander leven kunnen doen leiden. Hoewel dit leven niet écht eentje is dat je wil. Het is ongelofelijk donker, maar wàt een zinnen, en wat een meeslepende observaties, verhalen en innerlijke dialogen. Ik gebruik het woord verslinden niet graag, maar toch is dat wat ik met deze boeken heb gedaan. Daarenboven is dit een prachtig voorbeeld van hoe we kunnen omgaan met de vergeten kunstenaars uit onze geschiedenis. In Denemarken werd ze veel gelezen tijdens haar leven, maar werd ze toch stilaan vergeten. Sinds 2014 staat ze daar opnieuw op de verplichte leeslijsten, om niet veel later ook vertaald te worden in het Engels (en dus ook in het Nederlands)."

Nomineer jouw drie favoriete boeken van 2020 op langzullenwelezen.be