Norah Jones - Day Breaks

10 oktober 2016
Norah Jones heeft een zesde album uit en het lijkt op een terugkeer naar de sound van haar begindagen. Is er echt een nieuwe dag aangebroken in de carrière van Jones? En zou het kunnen dat die nieuwe dag erg lijkt op de dagen van vroeger?

De single Carry on deed het al vermoeden: het nieuwe album 'Day breaks' van Norah Jones is een terugkeer naar de vertrouwde sound van de beginperiode, naar de soul, blues en jazz van 'Come away with me' en 'Feels like home'.

Een Hammond-orgel (van o.m. jazz-veteraan Dr. Lonnie Smith), de gekende sopraansax van Wayne Shorter (zie ook Miles Davis en Joni Mitchell), een achtergrondkoortje en een strijkkwartet: ze zijn er niet per se om op zich te schitteren, ze staan volledig ten dienste van negen nieuwe songs, opnieuw slow tot mid-tempo. Tussendoor nemen Jones en haar soulvolle jazzband ook de gelegenheid te baat om lekker loos te gaan in Peace van Horace Silver en Fleurette Africaine (African flower) van Duke Ellington.

Ook haar muzikale referentiepunten zijn exact dezelfde gebleven. Met dit zesde album toert Norah Jones binnenkort door Europa, een toernee met voornamelijk concerten in Frankrijk en Engeland.

Radio 1 Select