"Nu zondag gaan we samen met de buurt tekenen voor een ideale wereld"

12 januari 2018
De voorbije weken gebeurden in Schaarbeek enkele dramatische verkeersongevallen. De buurtbewoners organiseren dit weekend originele protestactie. Thierry Gimenez krijgt een minuut om de plannen uit te leggen.

De voorbije weken zijn we in Schaarbeek opgeschrikt door een aantal dramatische aanrijdingen. Des te pijnlijker was het omdat de voorvallen telkens gebeurden op plaatsen, waar ik regelmatig met mijn kinderen van 1 en 3,5 jaar kom.

De verleiding is dan groot om verzuurd en verontwaardigd te geraken, maar in deze periode van goede voornemens en van campagnes zoals "Stop met klagen" probeer ik de positieve kant te bekijken: het doet ons letterlijk stilstaan bij de dingen, of beter gezegd bij mensen (familie, vrienden) die echt belangrijk voor ons zijn.

Heel wat van de chauffeurs, vaak jonge gasten, die de ongevallen hebben veroorzaakt hebben, denk ik, tijdens hun jeugd te weinig aandacht gekregen.

Laat ons daarom ook aan onbekenden in onze omgeving aandacht schenken, al is het maar door een simpel “Goeiendag”.

Nu zondag gaan we samen met buren en kinderen uit de wijk aan een speelpleintje, waar één van de voorvallen plaatsvond, met krijtjes en veel kleuren tekenen aan onze ideale wereld, waarin stappen, spelen, fietsen, … - genieten van het leven quoi - vanzelfsprekend zijn!!