"O ja, en ik doe ook onderzoek naar een onzichtbaarheidsmantel"

21 oktober 2016
Een beetje interne keuken van Interne Keuken: we waren al een tijdje op zoek naar een natuurkundige die ons kan inwijden in de rare wereld van de donkere materie. En we dachten aan Vincent Ginis. Die hadden we al eens aan onze keukentafel.

We hebben daar goede herinneringen aan, dus we belden Vincent. Hij was in het land. Dat is al niet zo vanzelfsprekend voor iemand die doceert aan de Harvard universiteit.

En ja, over duistere materie kan hij een en ander vertellen. Maar strikt genomen is dat niet zijn onderzoeksdomein. Hij is met licht bezig. Hoe je met licht dingen kan voortduwen - dat is simpel beweert hij - en dingen kan aanzuigen - dat is niet zo simpel.

Ook interessant.

Als vanzelf kwam het gesprek op de zwaartekrachtgolven die recent zijn waargenomen, en op zwarte gaten en zo.

Ook interessant.

En toen begon hij te vertellen over het leven aan een Amerikaanse universiteit. Hoe fascinerend het is om met topwetenschappers uit de hele wereld samen te leven. Hoe daar niet alleen over fysica wordt gediscussieerd maar ook over politiek. Praten over politiek in Amerika is dezer dagen praten over Donald Trump. 

Ook interessant. Eigenlijk zouden we gewoon al die telefoongesprekken moeten uitzenden die we op de redactie van Interne Keuken voeren.

En toen zei hij dus: "O ja, en ik doe ook nog onderzoek naar een onzichtbaarheidsmantel".

U begrijpt: het is niet helemaal zeker of we het zaterdag aan die duistere materie gaan toekomen.