“Mijn hond Olav gaf structuur aan mijn leven”

6 december 2016
“Het Jaar van de Hond” is de titel van het boek waar Eva Daeleman op dit moment aan werkt, en die hond, dat is Olav. “In het begin durfde ik hem niet aanraken, maar nu is het wij tegen de rest van de wereld”, aldus de MNM-presentatrice, die bij Olav veel steun vond om een burn-out te overwinnen.

Er wordt vaak lacherig gedaan over bekende mensen met psychologische problemen, en daar kan Daeleman over meepraten. “Toen ik mijn burn-out publiek maakte, werd die mug opeens een olifant. Wat mensen daar van maken, is hun probleem”, zegt de presentatrice.

Allerbeste maat

Op een van de moeilijkste momenten tijdens haar burn-out, droomde Daeleman dat ze een hond had. “Misschien is dat wel mijn redding”, dacht ze. Uiteindelijk bleek een mopshond het beste bij haar te passen. “Ik had heel veel schrik van alle soorten dieren, maar nu is Olav echt mijn allerbeste maat in de hele wereld”.

Olav gaf structuur aan haar leven. “Ik moet opstaan en met hem gaan wandelen; ik kan niet meer zomaar dagen na elkaar werken” aldus Daeleman. 

Lijst van artikels