Om de populairste politicus te zijn, moet je naam met een "m" beginnen

17 oktober 2017
Premier Charles Michel (MR) is voor de tweede keer op rij de populairste politicus in Vlaanderen. In Wallonië staat voormalig Waals minister-president Paul Magnette (PS) op plaats 1, in Brussel DéFI-vorzitter Olivier Maingain.

Net als bij de vorige peiling is premier Charles Michel (MR) de populairste politicus ten noorden van de taalgrens. Toch wel opvallend, want Vlamingen kunnen niet voor een Franstalig politicus stemmen. 

Al even opmerkelijk is dat Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) haar partijgenoot Kris Peeters en de N-VA'ers Theo Francken, Bart De Wever en Jan Jambon heeft voorbijgestoken. Ze is nu de op één na populairste, met dank aan het begin van het schooljaar en de hervormingen in het onderwijs die ze heeft doorgevoerd.

Voor de rest vinden we alleen maar politici uit de meerderheid in de top 10. SP.A-voorzitter John Crombez moet als eerste politicus uit de rangen van de oppositie tevreden zijn met de 16e plaats, net voor Wouter Van Besien en Meyrem Almaci (Groen). Kamerlid Kristof Calvo (Groen), nochtans erg zichtbaar in het politieke debat, vinden we terug op de 23e plaats. Bij Vlaams Belang blijft Filip Dewinter (27e plaats) populairder dan partijvoorzitter Tom Van Grieken (29e plaats).

Hilde Crevits is erg blij, maar relativeert ook: "Het is maar een peiling natuurlijk. De ene keer ben je heel populair, en de volgende keer is het heel wat minder."

Theo Francken wil Hilde Crevits graag feliciteren. "Onderwijs is een prachtige ministerportefeuille" zegt hij. Ook hij relativeert: "Ik geloof niet in peilingen, maar liever een goede dan een slechte."

Bron: vrtnws.be

De populairste politici