Om woorden verlegen? Zeg het met emojipoëzie!

26 januari 2017
Op deze gedichtendag lanceert boek.be emojipoëzie. Ruim 20 schrijvers hebben bij tal van emoji's een kort gedicht bedacht dat de emoties van de grafische figuurtjes in woorden vertaalt.

Steeds vaker vervangen we geschreven woorden door emoji's, kleine grafische figuurtjes die veelal een emotie uitdrukken zoals lachen of huilen.

Omdat woorden zo verloren dreigen te gaan, lanceert boek.be op deze gedichtendag emojipoëzie. Meer dan twintig schrijvers en dichters hebben bij tal van emoji's een kort gedicht geschreven. Zo heeft Guido Belcanto bij de emoji die huilt van het lachen de kernachtige spreuk "Het leven is een tranendal, maar daarom niet getreurd" bedacht.

Guido Belcanto

Ook andere creatieve duizendpoten hebben een duit in het zakje gedaan. Het gaat onder andere om Dimitri Leue, Joke van Leeuwen, Hugo Matthysen, Axl Peleman, ... Op een ludieke manier willen ze iedereen aanmoedigen meer woorden te gebruiken door elkaar géén emoji's te sturen, maar wel de bijhorende gedichten.

Alle gedichten staan op een Facebookpagina.

We stuurden ook reporter Claudia Frickel naar het station Brussel Noord om eens te kijken hoe het met de liefde voor de poëzie is gesteld van de Vlaamse pendelaar. Dit waren de reacties

Peter Verhelst won de Publieksprijs voor het mooiste gedicht ‘Als je geen contact meer hebt met de dingen’. Het gedicht verschijnt op de Gedichtendagposter, vormgegeven door Herman Houbrechts en is gratis verkrijgbaar bij de deelnemende boekhandels.

Peter Verhelst