Onbekende funky Belgische muziek op Funky Chimes

22 juni 2017
Stefaan Vandenberghe (Dr. Lektroluv) heeft zijn eigen platenlabel, SDBAN, waarop hij al verschillende knappe compilaties heeft uitgebracht. Hij schuift daarin vrij onbekende Belgische toppers naar voor, de plaat Funky Chicken was bijvoorbeeld een gigantisch succes. Dit is weer een topper van formaat, met totaal onbekend materiaal dat schreeuwt om herontdekt te worden. Hij bracht een van de meest legendarische muzikanten van de jaren '70 mee naar Wonderland: Dan Lacksman (oa Telex).

Op deze compilatie staan, zoals de naam doet vermoeden, enkel stevige funky schijfjes, waarvan er heel wat niet zouden misstaan als soundtrack van een x-rated film. Enkele namen komen terug uit andere compilaties van SDBAN: Francis Coppieters, André Brasseur of één van de eerste composities ooit van Marc Moulin. Marc was natuurlijk een van de leden van Telex, net als onze gast in Wonderland: Dan Lacksman. Hij staat ook met een soloproject op deze compilatie: Electronic System. Dat hij die naam aannam, was niet helemaal onterecht, Dan bezat een van de eerste professionele synthesizers van België en bezat al in de beginjaren een mini-Moog en modulaire Moogsynthesizer.

Hij en Stefaan Vandenberghe vertellen alles over die periode en over de compilatie, vanavond in een interview met Korneel De Clercq.