Onlineserie 'wtFOCK' is populairste zoekterm bij Google in 2019

11 december 2019
De onlineserie 'wtFOCK' was het afgelopen jaar de populairste zoekterm bij Google. Dat maakte het bedrijf bekend. Elk jaar onthult Google in december welke zoektermen het vaakst werden gebruikt in vergelijking met het jaar ervoor.

'wtFOCK' was het afgelopen jaar de meest gegoogelde term. De serie volgde het reilen en zeilen van een groepje tieners. De afleveringen waren eerst online te zien, waar ze via Instagram en andere sociale media op verschillende momenten van de dag verspreid werden. Daarna werden ze ook gebundeld aangeboden op Vier, Vijf en Telenet.

Op het vlak van actualiteit zochten mensen vooral naar meer uitleg over de moord op Julie Van Espen, de brand in de Notre-Dame in Parijs en het overlijden van Karl Lagerfeld. Ook de verkiezingen van 26 mei zorgden voor een piek. In aanloop naar verkiezingen zochten veel mensen naar de Stemtest. Dat is een tool waarmee je kan ontdekken met welke partijen je standpunten overeenkomen.

Er staan ook tal van sportgebeurtenissen in de lijst van Google, waaronder de Tour de France, Wimbledon en Jupiler Pro League.

In de lijst met meest gezochte Belgische persoonlijkheden staat radiopresentator Christophe Lambrecht bovenaan. Zijn plotse overlijden wekte veel emoties op.

Bij internationale persoonlijkheden staat Julen op de eerste plaats. De Spaanse peuter viel in een illegaal gegraven put en stierf aan zijn verwondingen. De vergeefse reddingsactie hield heel wat mensen in de ban.

Trending in 2019

1. wtFOCK
2. Julie Van Espen
3. Tour de France 2019
4. Love Island
5. Stemtest
6. iPhone 11
7. Notre-Dame de Paris
8. Julen
9. Wimbledon 2019
10. Karl Lagerfeld
11. Eurovision 2019
12. Afrikacup 2019
13. Mobiscore
14. Cameron Boyce
15. Luke Perry
16. Paasvakantie 2019
17. Verkiezingen 26 mei 2019
18. Jupiler pro league 2019
19. VTM Go
20. WK voetbal vrouwen 2019

Belgische persoonlijkheden

1. Christophe Lambrecht
2. Paul Severs
3. Bjorg Lambrecht
4. Theo Hayez
5. Wout van Aert

Internationale persoonlijkheden

1. Julen
2. Karl Lagerfeld
3. Cameron Boyce
4. Luke Perry
5. Neymar

Xavier weet meer

Had je nog nooit van 'wtFOCK' gehoord? Dan behoor je waarschijnlijk niet tot de doelgroep van de razend succesvolle onlinereeks. Xavier Taveirne is wel fan. Hij vertelde erover in 'De Wereld Vandaag'. (Herbeluister het gesprek met Xavier via Radio 1 Select)

De volledige lijsten met gegoogelde termen vind je op yearinsearch.be

Bron: vrtnws.be, Belga en 'De Wereld Vandaag'

Lees ook: