Ontdek 'DAENS, de podcast' in 'Zandman'

24 mei 2022
Priester Daens werd vereeuwigd in een standbeeld, een boek, een film en zelfs een musical. Maar wie was priester Daens nu echt? In 'DAENS, de podcast' ontdek je meer over het leven van de gebroeders Daens en het ontstaan van de daensistische beweging, over de invloed van de Christene Volkspartij op het politieke en sociale leven, over de moeizame relatie van priester Daens met de Kerk en over de mythe die Daens geworden is. Maak kennis met de podcast in 'Zandman'.

Adolf Daens is allicht de populairste priester die we ooit hebben gehad. Het was Louis Paul Boon die in 1971 zijn naam onsterfelijk maakte in een roman. Daarop volgde de succesvolle film van Stijn Conincx met Jan Decleir in de rol van priester Daens en momenteel is er ook de musical van Studio 100 in Puurs. Maar tegenwoordig ben je pas echt gearriveerd als er ook een podcast is. En daar zorgde de erfgoedcel Denderland voor.

In deze vijfdelige podcast duikt Ella Michiels diep in het politieke en sociale leven van Aalst en reconstrueert de geschiedenis van Daens.

Je hoort deze podcast in 'Zandman' op dinsdag 24 mei, tussen 22 en 23 uur. Of wanneer het je past, via Radio 1 Select of onze app je 

De volledige pocast vind je op de site van ergoed Denderland.