"Onze voetballers die weigeren aan het WK van Qatar mee te doen? Dat zou een heldendaad zijn"

28 mei 2015
De FIFA is een storm van kritiek terechtgekomen, nadat 7 FIFA-bonzen werden gearresteerd voor corruptie. Nigel Williams vindt dat onze voetballers en supporters een statement moeten maken.

Nigel krijgt 1 minuut om zijn stelling te verduidelijken:

 

 

De FIFA is corrupt zoals de Paus katholiek is. Dat wisten we en eindelijk zal er nu iets aan gedaan worden. Hopelijk.

Blatter waant zich onschendbaar en bewandelt de wereld alsof hij een soort dictator is, genre Idi Amin of Kolonel Khadaffi.

Voetbal in Qatar, wie heeft daar ooit aan gedacht? Dat is zoals de Olympische winterspelen in Eritrea houden. De grote heren van FIFA verdienen goed hun kost door dat spelletje van de gewone man te verkopen mits er ook bruine enveloppen onder tafel uitgedeeld worden. Dit kunnen ze enkel doen door de steun van grote sponsors en het stilzwijgen van de nationale voetbalbonden.

We noemen onze sporters dikwijls ‘helden’ maar het zou een echte heldendaad zijn als ze weigeren op zo’n schandetoernooi op te draven. Ook supporters moeten beseffen dat dit soort ‘gangsterism’ enkel kan bestaan als ze het blijven steunen . Wie wil spelen of kijken in een stadion dat gebouwd is met de bloed van slavenarbeid ?

Blatter is het soort mens dat een restaurant binnenwandelt en verwacht een fooi te krijgen van de ober. De FIFA heeft nood aan een goal line technologie maar eerst en vooral aan leugendetectors.

Het forum is afgesloten. Wil je nog reageren? Mail dan naar hautekiet@radio1.be.

Radio 1 Select