Ook 70 en 75 plussers hebben Grote Levensvragen

5 oktober 2017
Ondanks de vele positieve reacties op de Grote Levensvragen Enquête, toch ook een puntje van kritiek. Volgens Martin de Loose ontbreekt in de bevraging de groep 75-plussers. Als directeur van Neos vzw, netwerk van ondernemende senioren, mag hij dat in 1 minuut rechtzetten.

75-plussers werden niet ondervraagd door De Standaard en Radio 1. Toch hebben ook zij Grote Levensvragen. Neos (Netwerk van ondernemende senioren, meer dan 32.000 leden) voerde deze week een kleine enquête bij haar lokale bestuursvrijwilligers die gemiddelde 74 zijn. 400 senioren regeerden.

Wat blijkt? De antwoorden op hun grote levensvragen vinden ze vooral in het verenigingsleven. Een actieve bijdrage leveren aan het verenigingsleven is goed voor het sociale netwerk, gaat gevoelens van eenzaamheid en angst tegen, geeft betekenis aan en zin in het leven, en houdt mensen langer fit en gezond.

Met Neos zijn we er van overtuigd dat meer investeren in het socio-culturele werk en verenigingsleven een gunstig effect zou hebben op het algemeen welzijn van ouderen, en de uitgaven van gezondheidszorg.

Deze samenleving heeft meer dan ooit nood aan het verenigen van mensen met elkaar.

Martin de Loose

Radio 1 Select