Ook dat nog: Dapper Zwevegem danst, ondanks terreurniveau

23 november 2015
In Zwevegem, de tv-locatie van de serie Bevergem, ging dit weekend de linedance-avond gewoon door. Waren de aanwezigen daar dan extra dapper?

Als het terreurniveau wordt opgetrokken, dan staan de zenuwen strak gespannen. Dat geldt natuurlijk voor elke evenementenorganisator in Brussel, maar is dat ook zo voor de organisator van het linedance evenement in Zwegevem ? De Bende vroeg het zich af en stuurde reporter Brecht Devoldere ernaartoe.

“Zo groot is ons evenement niet hoor, een man of 70”, vertelt één van de organisatoren. De aanvraag voor dit evenement werd een jaar geleden al gedaan, maar moest de dreiging te groot zijn zouden ze wel iets laten weten hebben, aldus de organisator.

Brecht Devoldere vond weinig reden tot ongerustheid in Zwevegem, de plek waar eerder de tv-serie Bevergem werd opgenomen:

 

Of we security nodig hebben? Ik geloof niet dat dat nodig zal zijn. Als je kijkt naar de mannen hier zal het wel in orde komen.

 

 

Veel mensen in Zwevegem kijken uit naar deze avond. En over de terreurdreiging zijn ze duidelijk. “Zolang het hier niet gebeurt hebben we er geen last van”, zegt een genodigde. “In zo’n klein dorpje als hier zal er niet te veel gevaar zijn zeker, maar ik zou niet naar grootsteden of grote evenementen gaan. ”

Herbeluister de volledige reportage hier:

Foto © Getty Images, Tim Boyle