Ook de Queen heeft Kerststress

20 december 2011

Voer de data "Kerst", "Groot-Brittannië" en "The Queen" in de computer. Wat zegt de computer? "TRADITIE!".

 

Dat betekent onder meer dat de Queen kerst met de familie viert. En uiteraard ook dat de Queen samen met de genodigden op kerstavond cadeautjes uitpakt. Op kerstdag woont het gezelschap een kerkdienst bij, staat er kalkoen op het menu - op de feesttafel ligt een boeiende twijg van de Glastonbury thorn - en na het eten wordt er gezamelijk naar de kerstboodschap van de Queen gekeken.

 

's Avonds speelt de familie spelletjes en wordt er TV gekeken. En dan op tijd naar bed, want tweede kersdag heeft ook zijn rechten. De royals worden gewekt met een klaroenstoot ter aankondiging van de jachtpartij die prins Philip organiseert.

 

Maar wat wil nu het geval? "One's run out of room!" kopt de Daily Mail. Op de gastlijst staan meer genodigden dan ooit, en het kerstfeest gaat altijd door in het buitengoed Sandringham. Dat is een stuk kleiner dan Buckingham Palace, en met al dat volk zijn er te weinig logeerkamers. Met als gevolg dat sommige personeelsleden hun slaapkamer moeten afstaan aan de gasten. Dat geldt uiteraard enkel voor de geïnviteerden die onderaan de hiërachie bengelen.

 

Ga daar maar eens aan staan. Upstairs Downstairs nog aan toe.