Ook Verenigd Koninkrijk neemt nu strenge maatregelen, Fedasil niet blij dat asielcentrum Koksijde op slot gaat

24 maart 2020
© Paul Ellis (AFP)
Ook het Verenigd Koninkrijk neemt nu strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De maatregelen zijn vergelijkbaar met die in België: alleen noodzakelijke verplaatsingen mogen nog. Fedasil is op zijn beurt ontevreden over het feit dat het asielcentrum in Koksijde in lockdown is gegaan.

Ook Verenigd Koninkrijk neemt nu strenge maatregelen

Ook het Verenigd Koninkrijk neemt nu strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus, vergelijkbaar met de maatregelen in België. Alleen noodzakelijke verplaatsingen mogen nog, en alle contact buiten familieverband moet worden vermeden. Want anders zal het gezondheidssysteem in de UK de toestroom aan zieken niet aankunnen, zegt premier Boris Johnson.

Asielcentrum van Koksijde in lockdown, Fedasil ontevreden

Gisteravond is het asielcentrum van Koksijde in lockdown gegaan. Dat betekent dat er sinds 22 uur gisteravond niemand nog binnen of buiten mag, behalve dan personeel of mensen die zich om dringende of medische redenen moeten verplaatsen. Het gemeentebestuur van Koksijde nam die maatregel om te voorkomen dat er bewoners besmet raken met het coronavirus, tot nu toe is dat nog niet gebeurd. In het asielcentrum van Koksijde wonen zo'n 300 mensen, ze leven vaak met 10 of 12 samen in één kamer. Fedasil, de dienst die de asielcentra organiseert, is niet blij met de lockdown in Koksijde.

Duitse deelstaat Saksen neemt coronapatiënten uit Italië over

In de Duitse deelstaat Saksen, in het oosten van het land, zijn een aantal patiënten met Covid-19 aangekomen uit Italië. Gisteren liet de premier van Saksen, Michael Kretschmer, weten dat de deelstaat minstens 6 coronapatiënten uit Italië wilde overnemen. Het vliegtuig met de patiënten is vannacht geland, de patiënten zijn daarna met twee voertuigen naar het ziekenhuis gebracht. In Saksen zelf waren er gisteren 865 besmettingen, drie personen overleden al aan het virus.

Lees ook:

Radio 1 Select