"Op de Boekenbeurs word je begluurd door mensen die zich afvragen of ze je van tv kennen"

27 oktober 2018
Radio 1
De Boekenbeurs is een feest voor vele boekenliefhebbers, maar niet voor de Vlaamse auteur Dimitri Verhulst. "Ik word daar niet vrolijk van", zegt hij in 'De Ochtend'.

De herfstvakantie begint en dus is het traditioneel ook tijd voor de Boekenbeurs. Zo'n 91.000 boeken liggen klaar om doorbladerd te worden door boekenwurmen die met tienduizenden door Antwerp Expo zullen schuifelen. Maar auteur Dimitri Verhulst zal er voor het tweede jaar op rij niet bij zijn in Antwerpen. 

In het beste geval nemen ze een foto van je; heel vaak wordt dat een selfie. Ik heb daar geen zin in

"Ik word diep ongelukkig op de Boekenbeurs. Je zit aan een tafeltje en je wordt de hele dag begluurd door mensen met kinderwagens die je gezicht bestuderen en zich afvragen of ze je kennen van televisie. In het beste geval nemen ze dan nog een foto, heel vaak een selfie. Ik heb daar geen zin in en bovendien snap ik dat handtekeningenjagen niet. Nee, dat maakt mij niet vrolijk", aldus Dimitri Verhulst in "De Ochtend".

Toine Donk van uitgeverij 'Das Mag' is iets positiever en drukt zich voorzichtig uit: “Het is prachtig dat er op de Boekenbeurs zoveel mensen bijeenkomen uit liefde voor boeken. Maar de échte liefde voor boeken wordt vooral in boekhandels getoond. Daarom heb ik liever dat lezers daar naartoe gaan. In boekhandels word je bovendien ook voldoende geïnformeerd. De boekenbeurs is goed maar heel massaal", besluit hij.

Lees ook

Radio 1 Select