Op vakantie naar IJsland? Volg deze opleidingen!

23 februari 2016
De toeristische dienst van IJsland is het beu: toeristen die zich niet kunnen gedragen en daardoor in de problemen komen. Twaalf online cursussen moeten de Homo Turisticus gezond verstand bijbrengen.

Een groep avonturiers die afdrijft op een ijsschots. Een aantal dappere wandelaars die onderkoeld en doorweekt terugkeren van een trektocht. De voorbeelden van vakantie-ongevallen in IJsland zijn legio. Anne-Sophie Van Hove is IJsland-specialiste bij reisorganisatie Zuiderhuis en legt uit waarom reizen in IJsland zo moeilijk kan zijn. 

Promote Iceland lanceert overmorgen de Iceland Academy, een reeks online cursussen ter voorbereiding van een reis naar het land. In de eerste plaats is die er gewoon ter promotie, maar er zijn ook veel toeristen die de IJslandse regels en gebruiken aan hun laars lappen. Daar wil men iets aan doen.

Een kleine greep uit de cursussen die ze organiseren.

Hoe vermijd ik gênante situaties in een warmwaterbron?

In IJsland wil men dat je je eerst grondig wast voor je er in gaat en dan nog het liefst naakt. Een vreemde regel voor veel reizigers, maar in IJsland staan ze er op. Bij de meeste bronnen zijn er zelfs douches voorzien.

Rijden in IJsland

Rijden in IJsland is niet evident. Veel toeristen rijden heel traag of stoppen midden op de weg om foto's te nemen tijdens hun sightseeingtoer. Dat doe je thuis niet, dus in IJsland ook niet. Er zijn ook veel toeristen die met een gewone personenwagen zich wagen aan wegen die enkel voorzien zijn voor 4x4's, uiteraard zorgt dat voor problemen. 

Andere cursussen gaan van algemene thema's zoals How to eat like an Icelander en Pack warm and stay happy tot handige tips met Capturing the Northern Lights en Staying safe in Iceland.

Nochtans is IJsland geen gevaarlijk land volgens Anne-Sophie. Zolang je je gezond verstand gebruikt is er geen enkel probleem. Voor wie de cursussen volgt: er is een soort eindexamen en je kan er zelfs een reis mee winnen!

Inschrijven voor de cursussen kan vanaf 25 februari via 'visit Iceland'

Foto: Wikipedia