Op welk 'Hollands' woord ben jij jaloers?

29 september 2020
© Pexels
Je kan er niet omheen: in Vlaanderen hebben we woorden en uitdrukkingen waar ze in Nederland toch een beetje jaloers op zijn. Zoals ‘goesting’ hebben in iets: dat is toch niet hetzelfde als gewoon ergens ‘zin’ in hebben. Maar omgekeerd zijn er ongetwijfeld ook woorden waar wij de Nederlanders om benijden. Jan Hautekiet zoekt het zaterdag uit in 'De Taalstaat', samen met de Nederlandse presentator Frits Spits. Je suggestie is alvast welkom!

Je kan het onmogelijk gemist hebben: de stemming voor de LageLandenLijst is officieel geopend. Bezorg ons je 3 favoriete nummers, en bepaal zo dé ultieme lijst. En dat mogen dus nummers zijn uit de héle Lage Landen: liedjes uit ons Vlaand’renland én nummers van onze sympathieke noorderburen.

Allemaal vanuit de groot-Dietse gedachte dat we, ondanks die geografische grens tussen ons beiden, dezelfde taal spreken. Hoewel: er zijn ook verschillen. Wij hebben woorden en uitdrukkingen waar ze in Nederland toch een beetje jaloers op zijn. Denk maar aan de uitdrukking ‘goesting hebben in iets'.

Maar zijn er ook woorden of uitdrukkingen waar wij de Nederlanders om benijden? Jan Hautekiet zoekt het zaterdag uit in 'De Taalstaat', samen met de Nederlandse presentator Frits Spits.

Bezorg ons je suggestie:

Lees ook: