“'Opa, uw haar is kapot', zegt mijn kleinzoon. Zo’n uitspraak schrijf ik op”

18 januari 2018
Ex-televisiebaas Wim Vanseveren vindt het jammer dat hij niet genoeg uitspraken van zijn kinderen heeft bijgehouden. Dat maakt hij nu goed met zijn kleinkinderen, want die krijgen een apart schriftje.

Ketnet werd 20 jaar en vierde dat met Sportpladijs, vier uitverkochte concerten in het Antwerpse Sportpaleis die twintigers en dertigers terug naar hun jeugd katapulteerden.

Wim Vanseveren liet het Sportpladijs aan zich voorbij gaan, maar hij hoeft niet ver te zoeken om het kind in hem boven te halen. Hij heeft de handen vol met zijn negen kleinkinderen die vaak op bezoek komen.

Hij leest hen verhaaltjes voor, hetzelfde lievelingsboek van zijn zoon maar dan 35 jaar later, of hij schrijft de leukste uitspraken op van hen, in schriftjes.

Ik vind het jammer dat ik niet genoeg heb bijgehouden van mijn kinderen. Dat maak ik nu goed, met mijn kleinkinderen.

"Telkens wanneer er een kleinkind op komst was, kochten mijn vrouw en ik een schriftje. We schrijven er anekdotes in en houden weetjes bij, zoals het gewicht van de kindjes. Mijn kleinkinderen zullen later veel digitale bestanden hebben, maar de kleine dingen zullen hen ontgaan" 

Het zout op de patatten, noemt hij het: "wanneer de kinderen 18 jaar zijn, krijgen ze het boekje.", zegt hij. Zo hoopt hij herinneringen voor later te verzamelen.

Lees ook