Opnieuw Belg besmet met het coronavirus

1 maart 2020
©vrt nws
Er is een tweede Belg besmet geraakt met het coronavirus. De patiënte verblijft in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Dat heeft minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) bekendgemaakt. "De patiënt in kwestie vertoont milde klachten maar verkeert voor het overige in goede gezondheid."

De besmette Belg kwam terug van een bezoek aan Frankrijk en heeft zichzelf ter controle aangeboden. De vrouw wordt opgevangen in het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen. Dat heeft minister van Volksgezondheid De Block bekendgemaakt op een persconferentie.

De vrouw is zelf ongerust geworden toen ze keelpijn en een hoest voelde opkomen. In het UZA zijn de eerste testen afgenomen die naar het laboratorium van viroloog Marc Van Ranst gestuurd werden. Om 4 uur vannacht kwam dan de bevestiging dat het wel degelijk om corona gaat.

De vrouw heeft lichte koorts, keelpijn en klachten aan de luchtwegen. Verder stelt ze het goed. Ze wordt in afzondering gehouden in het UZA. Momenteel wordt er in kaart gebracht met wie de vrouw contact had. "We proberen een zo fijnmazig mogelijk net uit te gooien om alle gevallen te vinden. Dat zal heel veel werk zijn en zal nog enkele weken duren", zegt viroloog Marc Van Ranst.

Volg het nieuws verder op vrtnws.be.