Opnieuw bezoek in psychiatrische centra toegelaten

11 mei 2020
© Kristina Tripkovic (via Unsplash.com)
Vanaf vandaag is er opnieuw bezoek toegelaten in psychiatrische centra. Tot nu was dat bezoekrecht er alleen voor jongeren. Jaak Poncelet, directeur van een psychiatrisch centrum in Sint-Truiden, kijkt er met "een gemengd gevoel" naar.

"We moeten toezien dat de veiligheidseisen niet geschonden worden. Er blijft een besmettingsrisico" zegt Jaak Poncelet in 'De Ochtend'. "Maar tegelijk is er ook opluchting, want na 7 weken hebben mensen heel veel nood aan contact."

De bezoekjes zullen ook onder zeer strenge voorwaarden verlopen. Zo mag er maar 1 (vaste) bezoeker per patiënt komen, moet die een mondmasker dragen en wordt het bezoek ook fasegewijs op afspraak georganiseerd. "Er kan niet op alle afdelingen tegelijk bezoek zijn. We willen ook dat het bezoek kwalitatief goed verloopt, en willen ook ondersteunende en helende gesprekken bieden. Dit zijn zware weken geweest."

We willen ook dat het bezoek kwalitatief goed verloopt en willen dan ook ondersteunende en helende gesprekken bieden. Dit zijn zware weken geweest.

Beluister het gesprek met Jaak Poncelet in 'De Ochtend'

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'

Lees ook