Opsporingsbericht: van wie zijn deze voortuinen?

8 juni 2021
Waar ligt de grens tussen kunst en kitsch? 'Culture Club' zoekt het uit, samen met vlogger Hannes Coudenys en beeldend kunstenaar Stief DeSmet. Er werd ondertussen een shortlist samengesteld van de tien beste inzendingen. Maar wij zoeken nog wat informatie over enkele van die voortuinen. Wie helpt mee? (Stemmen op jouw favoriete voortuin kan ook nog steeds)

Brommer

Deze voortuin laat zich opmerken door de aanwezigheid van een brommersculptuur in vermoedelijk beton of cement. De voortuin werd het laatst gezien op sociale media en wekte de interesse van de juryleden Stief DeSmet en Hannes Coudenys. Al wie informatie kan verstrekken over de voortuin, de brommer of zijn eigenaar wordt vriendelijk verzocht contact op te nemen met de dichtstbijzijnde radioredactie, via cultureclub@radio1.be of via de Radio 1-app.

Brommer
Brommer

Schapen

Ook de eigenaars van een opmerkelijk voortuin in de gemeente Lummen (Limburg) worden vriendelijk contact op te nemen met de redactie. Hun voortuin kenmerkt zich door een duo schapen (moeder en lam) in een stenen woestijn. Wie ons in contact kan brengen met de eigenaar maakt kans op een indrukwekkende collectie eeuwige beroemdheidsveiligheidsspelden in afprijzing.

Schapen
Schapen

Het gele huis

Verder zijn we op zoek naar minieme extra informatie over de imaginaire bewoner van een niet bestaand huis in Borgerhout. De gevel is geel geschilderd en heeft een raam en een deur. En een huisnummer 89.

Het gele huis
Het gele huis

Informatie? Neem contact op!

Kan jij ons verder helpen? Neem dan contact op via cultureclub@radio1.be of via de app van Radio 1.

Stem op je favoriete voortuin

Waar ligt de grens tussen kunst en kitsch? Nog tot woensdag 9 juni, 12 uur, kan je stemmen op jouw favoriete voortuin: