Opstappen in de zorg en dan met hoger loon terugkeren als interim: sector zit gewrongen met fenomeen

28 maart 2022
© Nicolas Maeterlinck (Belga)
Verpleeg- en zorgkundigen die vertrekken uit ziekenhuizen en woonzorgcentra en dan terugkeren via een interimkantoor met betere loon- en arbeidsvoorwaarden: het fenomeen zorgt voor veel frustraties in de zorgsector, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. "Wij vinden dat dat niet kan en zullen in gesprek gaan met de interimsector."

Beluister het gesprek met Eva Vercruyssen (uitzendkantoor X-Care in Motion) in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

De zorgsector schreeuwt al jaren om personeel en de coronacrisis heeft daar niet bij geholpen. Het zijn en blijven belangrijke, maar veeleisende jobs. Maar sommige verpleegkundigen kiezen daarom tegenwoordig ook eieren voor hun geld, zo signaleren Het Nieuwsblad en De Standaard: ze nemen ontslag bij het ziekenhuis of woonzorgcentrum waar ze werkten en schrijven zich vervolgens in bij interim- en detacheringskantoren.

Margot Cloet van zorgkoepel Zorgnet-Icuro bevestigt dat: "Wij krijgen heel veel signalen van woonzorgcentra en ziekenhuizen dat verpleegkundigen en zorgkundigen bij hen vertrekken en terugkeren via een interimkantoor, maar dan wel hogere lonen vragen, aangepaste werkuren en heel vaak ook extralegale voordelen als een wagen. Zij zijn als uitzendkracht niet gebonden aan de loon- en arbeidsvoorwaarden die wij met de vakbonden hebben afgesproken."

Cloet geeft toe dat de zorgsector kind aan huis is bij interimkantoren. "Wij zijn het gewoon om zo gaten te vullen. Maar dit hebben wij niet nodig. Zij willen vaak voor een langere tijd komen werken en kiezen wat hen uitkomt. Ik snap het ook wel: het is niet altijd evident om in een werkrooster van 7 dagen op 7, 24 uur op 24 te worden ingeschreven. Maar dat is niet echt fair ten opzichte van de andere werknemers die wij vast in dienst hebben. En het is ook niet betaalbaar voor de werkgevers."

De zorgkoepel verzet zich dus uitdrukkelijk tegen zulke praktijken, zegt Cloet. "Wij vinden dat dit niet kan en zullen in gesprek gaan met de interimsector."

Lees verder onder de foto

© Ophelie Delarouzee (Belga)
© Ophelie Delarouzee (Belga)

Flexibel zijn

Eva Vercruyssen van uitzendkantoor X-Care in Motion reageert in 'De Ochtend' dat je verschillende soorten uitzendwerk niet op een hoop mag gooien. "Je hebt enerzijds de uitzendjobs, waarin mensen met dagcontracten werken. En dan heb je de projectverpleging. Dat zijn verpleegkundigen die voor langere termijn worden ingeschakeld in instellingen en die een vast contract hebben bij een uitzendkantoor."

Wij gaan echt niet iemand van een klant in dienst nemen om die daar duurder weer in te zetten

"Bij een dagcontract neem je gewoon het loon over van de instelling waar je werkt. Maar projectverpleegkundigen hebben inderdaad andere arbeidsvoorwaarden. Maar wij willen niet beter doen dan wat ze krijgen in de zorgsector."

En wat dan met die bedrijfswagen, waarvan sprake is? "Onze medewerkers hebben inderdaad een wagen. Dat is ingecalculeerd in hun loonkost. Maar dat komt doordat zij om de zoveel maanden van plaats moeten veranderen, zeer flexibel moeten zijn, en quasi over heel Vlaanderen moeten kunnen worden ingezet."

"Niet ethisch"

Vercruyssen wil ten stelligste benadrukken dat haar uitzendkantoor nooit zou willen concurreren met haar eigen klanten. "Wij gaan echt niet iemand van een klant in dienst nemen om die daar duurder weer in te zetten. Zo willen wij niet werken. Als die praktijk zich voordoet, vind ik dat intriest. Wij zien onszelf als een zorginstelling, dus dat is niet ethisch."

Beluister het gesprek met Eva Vercruyssen (uitzendkantoor X-Care in Motion) in 'De Ochtend' via Radio 1 Select

Bron: vrtnws.be en 'De Ochtend'