Otto-Jan Ham: "De huidige journalistiek mag wel eens doorgelicht worden".

29 november 2015
In januari 2016 verhuist het satirische actualiteitenprogramma De Ideale Wereld van Vier naar Canvas. Voortaan gaat hij satire maken met belastinggeld. Of de politici dit leuk vinden is nog onduidelijk.

Het Vier-programma 'De Ideale Wereld' had het meeste kijkers op 15 september 2015. Toen was er staking op de VRT. Ook de bazen van de VRT wisten niet meer waar ze moesten naar kijken dus keken ze naar de aflevering van De Ideale Wereld met Etienne Vermeersch. Nu Otto-Jan vanaf 2016 met de Ideale Wereld te zien zal zijn op Canvas, is onduidelijk naar welk programma ze zullen moeten kijken als de VRT nog eens staakt.

Otto-Jan denkt goed na voor hij zijn bekend gezicht leent aan een goed doel. Hij steunt de campagne van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker en de organisatie Samen Veerkrachtig voor een geestelijk gezond Vlaanderen.

Hij is al jaren een grote fan van de Amerikaanse band Ween: Er staan reünieconcerten gepland in februari 2016 maar Otto-Jan wacht tot ze op tournee gaan.

Dé grote liefde van Otto-Jan Ham is muziek. Met Stijn Van de Voorde maakte hij de theatervoorstelling 'Music was my first love' , Hij promootte de voorstelling met deze clip.

Otto-Jan Ham houdt van de donkere humor van South Park. Vorige week werd in Nederland op Comedy Central een aflevering gecensureerd na de aanslagen in Parijs. Maar gelukkig kan je alle ongecensureerde afleveringen online bekijken.

'De Ideale wereld' maakte hilarische filmpjes over de 'jadicalisejing' van Jejoen Bontinck. Humor in tijden van terreur.

Op zondag 29 november herdenken we de eerste verjaardag van het overlijden van Luc De Vos in de Vooruit tijdens Zondag-Vosdag. Otto-Jan Ham en Jelle De Beule staan op de affiche, samen met o.a. Herman Brusselmans, Dimitri Verhulst, Zaki en Saskia De Coster.

Muziek in de uitzending:

  • Awesome Sumi - Unaware (band van Otto-Jan Ham)
  • The Beatles - Michelle
  • Jeff Buckley - Morning theft
  • Ween - Pork roll egg and cheese
  • Eagles of Death Metal - I love you all the time
  • Chef (Isaac Hayes) - Chocolate salty balls
  • Sukilove - As long as I survive the night
  • Luc De Vos - Ik heb in mijn jeugd gelijk een beest gezopen (tekst Willem Elsschot)
  • Rein Van Den Broek - Tarantuella (radiotune van de NOS Radio Tour de France)

Foto © VRT