Oud-burgemeester van Aalst Ilse Uyttersprot (53) gewelddadig om het leven gebracht

4 augustus 2020
In een appartement in Aalst is het lichaam gevonden van oud-burgemeester en schepen Ilse Uyttersprot (CD&V). Dat schrijft Het Laatste Nieuws en het bericht is ons bevestigd. Uyttersprot is gewelddadig om het leven gebracht. De feiten kaderen in de relationele sfeer, zegt het parket van Oost-Vlaanderen.

"We hebben deze ochtend het uitermate droeve nieuws gekregen dat oud-burgemeester Ilse Uyttersprot op een gewelddadige wijze op het leven is gebracht", zegt huidig burgemeester Christoph D'Haese, die niet meer details kan geven. "Mijn gedachten gaan uit naar de twee kinderen en de familie en vrienden van de betrokkene, want dit is nieuws dat Aalst niet onberoerd laat."

Het parket van Oost-Vlaanderen bevestigt het nieuws: "Vanmorgen heeft een man zich gemeld bij de politie van Aalst. Hij vertelde dat hij Ilse Uyttersprot om het leven had gebracht", zegt parketwoordvoerster Annelies Verstraete. "In een woning vond de politie het levenloze lichaam van de vrouw. Volgens de eerste vaststellingen kaderen de feiten in de relationele sfeer." De man wordt nu verhoord, en de wetsdokter, onderzoeksrechter en het gerechtelijk lab zijn aan hun onderzoek begonnen.

Ilse Uyttersprot was burgemeester van Aalst van 2007 tot 2012. Op dit ogenblik was ze nog schepen, maar zonder bevoegdheden. Ilse Uyttersprot werd 53 jaar en heeft twee kinderen.

Luister naar het nieuws van 12u op Radio 1 met reacties uit de politieke wereld:

Meer op vrtnws.be

Radio 1 Select