"Oudere scheidsrechters dwingen meer respect af"

20 september 2016
'Respect voor rimpels' is zeer vanzelfsprekend op het kunstgras van KVK Westhoek. Scheidsrechter Gilbert Denaeghel is 73 en fluit er al 48 jaar de matchen. "Ook ik word wel eens uitgefloten, maar toch minder dan mijn jonge collega's. Oudere scheidsrechters stralen ervaring uit, spelers hebben daar respect voor".

"Scheidsrechters beginnen nu als ze 16 jaar zijn. Ze zijn erg jong en krijgen geen tijd om te groeien. Bij elke vergissing worden ze uitgefloten. Jammer, jammer, jammer!", zegt Gilbert. "Ik word ook wel eens uitgefloten, maar het gebeurt steeds minder."

Respect moet je natuurlijk ook verdienen. Een scheidsrechter van 73 moet even goed presteren als een veel jongere collega. Gilbert: "Ik kan nog mee op mijn manier. Ik loop niet meer als iemand van 25, maar ik kan mijn diagonalen nog lopen en ik blijf kort op de bal."

De dag dat ik in de middencirkel moet blijven staan, stop ik ermee.
Gilbert Denaeghel

Ten bewijze van zijn goede conditie daagt Gilbert Radio 1-reporter Karen Vandermeulen (28) uit voor een spurtje op het voetbalveld. Hoe dat afloopt, hoor je hieronder: