#kinderentoegelaten: nieuw label voor oudervriendelijke bedrijven en organisaties

2 juni 2016
Logo Kinderen toegelaten
Ouderschap lijkt nog al te vaak een blok aan het been van werkgevers. Dat bewijzen resultaten uit menig wetenschappelijk onderzoek.

In 2015 ging bijna de helft van de meldingen van discriminatie op het werk bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (IGVM) over zwanger­schapsdiscriminatie.

Ook jonge vaders hebben het niet onder de markt. Sinds 2002 hebben ze recht op tien dagen vaderschapsverlof, maar uit onderzoek blijkt dat een man op de tien moeilijkheden heeft om dat ver­lof op te nemen. In bijna de helft van de gevallen is dit te wijten aan de houding van de werkgever. Anderzijds zijn er ook oudervriendelijke werkgevers die positieve initiatieven nemen om talent in huis te halen en te houden.

Kinderen toegelaten

Dringend tijd om bedrijven én ouders te sensibiliseren vindt Amazone, het Kruispunt Gendergelijkheid. Daarom heeft de organisatie het 'Kinderen toegelaten'-logo ontwikkeld, om oudervriendelijke bedrijven en organisaties te stimuleren en anderen te motiveren.

Reageer

Heb jij het gevoel dat je als ouder gediscrimineerd wordt op het werk? Of geeft jouw werkgever op dit vlak het goede voorbeeld? Al jouw ervaringen zijn welkom!