Ouderverenigingen: "Begrip voor extra week vakantie, maar velen vragen zich af waarom er nog twee weken wordt gewacht"

5 december 2021
©Jason Sung (Unsplash)
Ouders hebben over het algemeen begrip voor de maatregel om een extra week vakantie te plannen om het coronavirus aan te pakken. "Al vragen de meesten zich af waarom er nog twee weken wordt gewacht", zegt Hannelore Lambrighs, coördinator van KOOGO, een koepelvereniging van ouderverenigingen. "Zeker ouders van wie de kinderen nu in quarantaine zitten, begrijpen het niet echt. Eer hun kind uit quarantaine is, gaat de week vakantie in. De meesten begrijpen niet waarom het dan pas is."

"Anderzijds is het wal makkelijk om nog een oplossing te zoeken", zegt ze. "Ik weet niet of de tijdelijke werkloosheid - die mogelijk wordt voor ouders - de ideale oplossing is. De werkgever moet akkoord gaat en zo'n werkloosheid heeft ook nadelen. Niet iedereen heeft het makkelijk om rond te komen tegen het einde van de maand. Bij vorige bevragingen zagen we dat het toch vaak de grootouders zijn die de kinderen opvangen. We verwachten dat dat nu weer het geval zal zijn."

Ook over de mondmaskers vanaf 6 jaar komen er vooral begripvolle reacties, zegt Lambrighs nog. "Niemand is er blij mee, er is bezorgdheid, maar de meesten hebben er wel vertrouwen in dat de leerkracht het goed gaat aanpakken."

Beluister het gesprek met Hannelore Lambrighs via Radio 1 Select. 

Bron: vrtnws en 'De Ochtend'. 

Lees ook: