Outlookproblemen nog altijd niet opgelost

25 januari 2019
Er zijn nog altijd problemen met het mailprogramma Outlook. Sinds gisterenochtend kunnen gebruikers daardoor moeilijk of geen mails versturen en ontvangen.

Er komen sinds deze ochtend, net als gisteren, opnieuw meldingen binnen op de website allestoringen.be, vooral vanuit België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk.

Het is niet duidelijk hoe groot het probleem juist is, en hoeveel gebruikers er getroffen zijn. Volgens Microsoft is de hinder beperkt tot bedrijven die gebruikmaken van de professionele versie van Office 365, het pakket programma's dat werkt vanuit de cloud en waar Outlook een onderdeel van is. Privégebruikers zouden geen problemen ondervinden.

Gevolgen?

“Er loopt iets mis in de database van Microsoft”, vertelt Pieterjan Van Leemputten, IT-journalist bij DataNews. “Dat heb je met cloud-toepassingen. Die zijn heel robuust, maar als het fout gaat, gaat het meteen helemaal fout.”

“Het is uitzonderlijk dat het probleem zo lang duurt”, gaat Van Leemputten verder. “Het geluk is dat je vandaag veel meer kanalen hebt. Al komen veel bedrijven in de problemen om te communiceren met de buitenwereld.”

Hangen hier gevolgen aan vast voor Microsoft? “Moeilijk te zeggen. In contracten zit vaak wel een kleine panne ingecalculeerd.”

Bron: vrtnws/de wereld vandaag

Herbeluister

Lees ook: