Over 'Buffalo Bitches' en toeschouwers die een negatief effect hebben op de prestaties van atleten

3 juli 2021
Het blijft een vreemd zicht, die voetbalstadions die maar deels gevuld zijn, dit EK. Want wat is voetbal zonder supporters? Die supporters en fans zetten we vandaag centraal in onze podcasttips. Maak kennis met ‘De Buffalo Bitches’ in de podcast van ‘Zandman’. En leer meer over het effect van het publiek, dankzij 'Nieuwe Feiten'.

De Buffalo Bitches

Wanneer was de laatste keer dat je nog eens goed gelachen hebt? Hopelijk niet te lang geleden. Maar als dat wel zo is, check dan zeker eens 'De Buffalo Bitches' in de podcast van 'Zandman'.

In deze mockumentary die Eva Moeraert maakte voor haar bachelorproef volgen we Tiffany en Kimberly, hooligans van voetbalclub 'AA Gent'. De twee vertellen over hun passie voor voetbal en hun aparte status tussen de supporters van 'den Buffalo'. 

Beluister de podcast 'De Buffalo Bitches' hieronder (of luister via je favoriete podcast-app)

Hebben toeschouwers een negatief effect op de prestaties van atleten?

Volgende maand beginnen de Olympische Spelen in Japan, maar die zullen dit jaar zonder publiek plaatsvinden. Zal dit een negatief of positief effect hebben op de prestaties van de atleten? “In Duitsland heeft men reeds zulk onderzoek gedaan”, vertelde sportpsycholoog Filip Boen in 'Nieuwe Feiten'.

Beluister hieronder de podcast van 'Nieuwe Feiten' (of luister via je favoriete podcast-app)

Ontdek al de podcasts van Radio 1:

Lijst van artikels