Over de beste biefstuk-friet van het land, leven met Tourette. Beluister onze Select-tips van de dag.

9 juni 2022
© VRT
Radio 1 Select? Dat zijn alle recente Radio 1-fragmenten. Te vinden in je app of op onze site. Ontdek onze luistertips.

Stijn Baert: "Brussel heeft brasserieën met heerlijke biefstuk-friet, maar de beste vind je in Lokeren"

Professor Arbeidseconomie Stijn Baert heeft naast zijn academische werk nog een andere serieuze bezigheid: biefstuk-friet recenseren. Het voorbije jaar bestelde hij in meer dan 60 restaurants dezelfde hoofdschotel. Op zijn Instagramaccount beoordeelt hij het vlees, de frieten, de saus en alle extraatjes. En die liefde zit er al in, sinds hij een kind was. "We aten op woensdag én op zondag frietjes thuis. En meestal met biefstuk erbij."

Luister

Bram heeft Gilles de la Tourette: “Ik zeg soms dingen die kwetsend zijn, maar dat is nooit slecht bedoeld”

Veel mensen associëren het syndroom van Gilles de la Tourette met mensen die voortdurend vloeken. Maar dat is een karikatuur, zegt Bram Raymaekers, drummer bij o.a. Niels Destadsbader en 'The Voice'. “Tourette is een combinatie van een vocale tic en motorische tics. Bij mij is dat bijvoorbeeld met mijn ogen knipperen, of met mijn hoofd schudden: net alsof ik altijd ‘ja’ knik.”

Luister

Vraag het aan Rika: “Mijn partner heeft al zes jaar geen initiatief genomen om seks te hebben”

Relatiedeskundige Rika Ponnet komt elke donderdag langs in 'Nieuwe Feiten' om een dilemma uit de relationele, vriendschappelijke of collegiale sfeer op te lossen. Vandaag: “Mijn partner heeft al zes jaar geen initiatief genomen om seks te hebben” Rika buigt zich over het dilemma waar Charlotte mee worstelt. “Het eerste wat me opvalt zijn cijfers, cijfers en nog eens cijfers. Ze is duidelijk heel hard gefocust op de frequentie van de seks en niet de kwaliteit.”

Luister